Peti SWISS-ov Boeing 777 nosi boje Švajcarske s kraja na kraj sveta

Krajem juna u flotu švajcarskog avio prevoznika sleteo je peti od devet naručenih Boeingovih aviona B777-300ER.

Datum / Date: 21.07.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: SWISS

Kada je krajem januara u Cirih iz Evereta kod Sijetla sleteo prvi Boeing koji će postati članom SWISS-ove flote bio je to događaj za istoriju. Tog dana je u Cirihu, glavnom aerodomu švajcarskog nacionalnog avio prevoznika održan veličanstveni doček novog člana porodice, koji danas, šest meseci kasnije ima još četiri nova člana.

SWISS je od Boeinga naručio ukupno devet aviona B777-300ER. Oni će moći da prevezu 340 putnika: osam u prvoj, 62 u biznis i 270 u ekonomskoj klasi, a potpuno novi dizajn putničke kabine ovog aviona omogućava putnicima vrhunski komfor i poseban vizuelni doživljaj bez obzira na putnu klasu u kojoj se nalaze.

EUrest16_T_CrewClose_700x350_NS_NL

Novi Boeing avioni u SWISS-u se koriste za dugolinijski i ultra dugolinijski saobraćaj povezujući Cirih sa Bangkom, Hong Kongom, Los Anđelesom, Montrealom, San Franciskom, Sao Paulom ali i Tel Avivom za koji postoji izuzetno velika potražnja pa je potreban i visokokapacitativni avion.

Svi oni koji se nađu na nekoj od ovih linija moći će da uživaju i u bežičnom intetnetu. Noa SWISS Connect internet veza nudi izbor između tri paketa uz cenu od 9 do 39 švajcarskih franaka, dok će putnici prve klase imati na raspolaganju 50MB besplatnog interneta na svakom letu. Trenutno se radi na omogućavanju upotrebe telefona tokom leta (SMS i prenos podataka) koristeći roming tehnologiju.

Sva lica SWISS-a

Avio kompanija SWISS je posvetila svoj prvi Boeing 777-300ER svojim zaposlenima. Avion je nazvan „Faces of SWISS“ (Sva lica SWISS-a) i dobio je specijalan izgled. Na njegomu su oslikani portreti oko 2500 zaposlenih iz celog sveta. Tu se nalaze portreti više od 80 nacionalnosti iz 34 zemlje sveta. Najveći portret je visok 7m, film za štampu ovog specijalnog dizajna ima 450 kvadratnih metara, težak je 50kg, a tanak samo 0,05mm.

swiss2a

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije