Počeli čarter letovi za Tursku

Prvi čarter letovi za Tursku su počeli krajem maja, probudivši i tražnju za ovim popularnim turističkim odredištem.

Datum / Date: 30.05.2016.

Autor / Author: Aviatica

Dva aviona Air Serbije (Aviolet) su u subotu, 28. maja odleteli ka Antaliji, popularnoj turističkoj destinaciji u Turskoj.

Prve letove ka Antaliji obavile su dve beogradske turističke agencije 1 A Travel i Big Blue, a prema našim saznanjima put tirkizne obale otputovalo je 262 turista.

Obećavajući početak sezone kada je Turska u pitanju, posebno imajući u vidu da zbog političke situacije putnici u većoj meri biraju neke druge destinacije. Iako na turskoj obali više nema ruskih turista, a manje je i Nemaca i Srba, njih su sada zamenili Skandinavci i Ukrajinci u velikom broju.

Njima bi međutim veoma lako mogli da se pridruže i Srbi, ako je sudeći prema početku sezone. Urpkos slabijem interesovanju za Tursku koje je rezultiralo ukidanjem 60% planiranih čarter letova, dobra sezona bi se mogla očekivati jer su se srpski turisti sa zakašnjenjem ipak odlučili da odmor provedu u Antalijskoj regiji.

antalya_0

U agenciji 1 A Travel su nam potvrdili da je broj rezervacija poslednjih dana značajno povećan. „Odnos kvaliteta hotela i usluga i cena aranžmana je nenadmašiv bilo gde u svetu i to znaju svi koji su makar jednom boravili u Turskoj“, kažu nam u ovoj agenciji. Oni znaju da će se srpski turisti vratiti Turskoj, a njihov optimizam kažu potvrđuje i pun prvi let kao i veliko interesovanje.

„Zbog prvobitno nižeg interesovanja za Tursku širom Evrope cene aranžmana su niže i do 50 posto i to našim putnicima mnogo znači“, kažu u agenciji 1 A Travel.

Ove sezone će ipak biti znatno manje putnika i letova. Prema najnovijem rasporedu domaćeg čarter prevoznika Air Serbijinog Avioleta ka Turskoj će samo ove dve pomenute agencije obaviti sedam nedeljnih letova ka Antaliji. Pored toga letove će imati i agencije Fibula i Odeon dok će jedna serija čarter letova biti obavljena i ka Dalamanu.

149_titanic_deluxe_belek_private_beach-723x407

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije