Počeli letovi iz Niša za Milano, Bratislavu i Diseldorf

Ryanair je uspostavio tri redovne linije sa niškog aerodroma prema Milanu, Bratislavi i nemačkom gradu Vece nedaleko od Diseldorfa.

Datum / Date: 01.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: FlyFromNis

Irska niskotarifna avio-kompanija Ryanair uspostavila je u prethodna tri dana tri nove redovne linije sa niškog aerodroma.

U nedelju su počeli letovi prema nemačkom gradu Vece, na granici sa Holandijom, nedaleko od Diseldorfa. Dan kasnije Rynair je poleteo ka Bratislavi uz očekivanje da će ova linija opsluživati i tržište Beča, gde postoji veoma jaka srpska dijaspora poreklom iz jugoistočne Srbije. 1. novembra uspostavljena je i redovna linija prema Milanu.

Ryanair je prvi let iz Niša obavio 4. septembra prema Berlinu, a za dva meseca letova ka Nemačkoj ova linija beleži izuzetan uspeh.

Kjara (Chiara) Ravara, menadžer marketinga i prodaje Ryanair-a za region Istočnog Mediterana, izjavila je na nedavno održanoj promociji letnjeg reda letenja u Nišu da ova, prva niška linija Ryanair, beleži odlične rezultate. Popunjenost putničke kabine se kreće oko 90 posto, a slično se očekuje i na novim linijama.

Ravara je kao neobičnost njihovog poslovanja u Nišu navela običaj da se karte za letove kupuju u poslednjem trenutku što je sasvim suprotno od običaja u drugim evropskim zemljama, gde se letovi često rasprodaju i mesecima unapred.

„Zadovoljtvo nam je da objavimo raspored letenja iz Niša za 2017. godinu, koji uključuju četiri letnje linije do Berlina (Schönefeld), Bratislave, Diseldorfa (Weeze) i Milana, kojima će se prevesti još 120.000 putnika i ujedno podržati 90 radnih mesta, a nastavićemo sa razvoje operacija tokom leta“, rekla je Kjara Ravara prilikom nedavne posete Nišu.

Foto: FlyFromNiš

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije