Početak čarter sezone ka Turskoj

Pretposlednjeg majskog vikenda počeli prvi čarter letovi iz Beograda ka Antalijskoj rivijeri.

Datum / Date: 21.05.2018.

Autor / Author: Aviatica

Domaće turističke agencije otpočele su sa čarter letovima ka Antalijskoj rivijeri. Prvi letovi prema aerodromu u Antaliji obavljeni su za vikend 19. i 20. maja, a prevoznik je bio Aviolet, čarter brend Air Serbije.

Prve agencije koje su poslale turiste u Antaliju su 1 A Travel i Big Blue, dok će Fibula, Belvi, Filip Travel i Argus sa svojim čarter letovima krenuti od juna.

Tokom udarne sezone od kraja juna do kraja septembra iz Beograda ka Antaliji leteće i do 20 aviona svake nedelje. Kompletan čarter saobraćaj na ovoj relaciji ove će godine obavljati Aviolet (Air Serbia), dok je Turkish Airlines povukao svoje ranije planirane letove.

Turistički radnici očekuju dobru sezonu na turskoj rivijeri, još bolju nego prošlu, a prema informacijama koje smo dobili, popunjenost aviona na prvim letovima u maju je potpuna.

Turisti iz Srbije biraju letovanje na turskoj mediteranskoj obali zbog vrhunske usluge i povoljnih cena. Brojni hoteli smešteni duž prelepih plaža sa toplim morem poznati su po svojim all inclusive uslugama koje omogućavaju idealan odmor bez ikakvog stresa i dodatnih troškova.

Aerodrom povezan tramvajem sa centrom grada

Antalijski aerodrom, koji je jedan od najprometnijih na Mediteranu, sa preko 25 miliona putnika svake godine, se nalazi na 13km istočno od grada, koji je prestonica turskog turizma. Od prošle godine ovaj je aerodrom dobio novu, brzu i modernu saobraćajnu vezu sa centrom. Produžena je linija modernog tramvaja (laki metro) koja se sada iz centra Antalije pruža do aerodroma i dalje na istok do novog Expo centra.

Stanica tramvaja se nalazi ispred Međunarodnog i domaćeg Terminala 1. Tramvaji saobraćaju na svakih 20-tak minuta, vožnja traje do pola sata i košta manje od pola evra.

Iako većina turista u Antaliju stiže u okviru organizovanih turističkih tura koje uključuju i transfer od aerodroma do hotela agencijskih autobusima, ova veza tramvajem je veoma značajna za individualne putnike i za one koji u Antaliju stižu redovnim linijama, najčešće preko Istanbula.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije