Premijum salon Air Serbije na aerodromu u Beogradu otvoren za veći broj putnika

Air Serbia potpisala više sporazuma koji će omogućiti i putnicima drugih aviokompanija da koriste njen Premijum salon u Beogradu.

Datum / Date: 05.04.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

U cilju poboljšanja iskustva putnika, Air Serbia je sklopila partnerstvo sa kompanijom Collinson, vlasnikom svetski poznatih putničkih programa na aerodromima širom sveta – Priority pass, LoungeKey i Lounge pass.

Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji, članovima tih programa će od 12. aprila biti omogućen pristup Premijum salonu srpske nacionalne avio-kompanije u Beogradu.

Premijum salon Air Serbije predstavlja prvi namenski salon za putnike jedne avio-kompanije u Srbiji. Od otvaranja u septembru 2015. godine posetilo ga je 125.500 putnika. Salon je od novembra 2016. godine otvoren i za putnike drugih aviokompanija koje poleću sa piste beogradskog aerodroma, a od maja 2017. boravak u Premijum salonu nudi se u okviru dodatnih usluga Air Serbije.

„Kreiranje vrhunskog iskustva za putnike predstavlja naš prioritet, zbog čega nam ostvarena saradnja sa liderom u pružanju usluga u toj oblasti predstavlja posebno zadovoljstvo. Zahvaljujući visokom kvalitetu usluge i komforu koji pruža, naš Premijum salon je brzo postao veoma popularan među putnicima. Verujemo da će veći broj gostiju i proširena ponuda doprineti još boljoj pozicioniranosti na globalnoj mapi premijum salona,“ izjavio je Jirži Marek, direktor za komercijalu i strategiju Air Serbije.

Luksuzni Premijum salon Air Serbije prima 80 putnika i nudi kvalitetne restoranske usluge sa izvanrednom selekcijom hrane i pića, prostrana kupatila sa tuš kabinama i brojne pogodnosti namenjene savremenim poslovnim putnicima, kao što su bežični internet i USB priključci za napajanje uređaja. Salon je otvoren svakog dana od 5 do 18 časova i nalazi se u okviru tranzitne zone između izlaza A4 i A5 na Terminalu 2 Aerodroma Nikola Tesla Beograd. U skladu sa trenutnim okolnostima, radno vreme i usluga Premijum salona su prilagođeni higijensko-bezbednosnim zahtevima nadležnih tela.

„Premijum salon Air Serbije je važan dodatak našem programu, jer nastojimo da širimo mrežu salona kako bismo našim članovima omogućili pristup kvalitetnim salonima širom sveta. S obzirom na to da testiranje i vakcine olakšavaju ponovno pokretanje putovanja, a saloni na aerodromima pružaju dovoljno prostora za socijalnu distancu, putnici se mogu udobno opustiti dok se vraćaju užicima putovanja,“ izjavio je Endi Besant, direktor za putnička iskustva u kompaniji Collinson, koji je zadužen za Priority Pass.

Dodatno, Air Serbia je nedavno potpisala ugovor sa aviokompanijom Flydubai, koji putnicima aviokompanija Flydubai i Emirates omogućava pristup Premijum salonu, a od 1. aprila je ta pogodnost dostupna i putnicima Qatar Airways-a. Imajući u vidu nove saradnje, očekuje se da će Premijum salon srpske nacionalne aviokompanije koristiti daleko veći broj putnika Aerodroma Nikola Tesla Beograd. Pored putnika biznis klase Air Serbije, pristup salonu imaju i korisnici korporativnih članskih kartica srpske nacionalne aviokompanije, a od oktobra 2020. godine i putnici Economy Comfort tarife, koji putuju iz Beograda letom Air Serbije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije