Primera Air prekinula sa radom

Low-cost aviokompanija Primera Air proglasila prekid operacija i ostavila hiljade putnika zarobljeno na aerodromima.

Datum / Date: 02.10.2018.

Autor / Author: Aviatica

Low-cost aviokompanija Primera Air koja je ranije ove godine počela da prodaje letove između Velike Britanije i Severne Amerike je prekinula sa radom.

Sve avio-operacije ove kompanije su obustavljene u ponoć između ponedeljka i utorka. Primera Air je postojala 14 godina. Registrovana je u Danskoj i obavljala je redovan saobraćaj iz Danske, Švedske, Islanda, Velike Britanije i Francuske ka mediteranskim i severnoameričkim destinacijama udruženja ATOL koje garantuje obeštećenje

Na hiljade putnika, najviše Britanaca, je ostalo zaglavljeno na aerodromima jer nisu mogli da se vrate kućama. Putnicima je rečeno da će morati sami da se snađu za povratak svojim kućama, pošto ova aviokompanija nije bila član britanskog osiguravajućeg društva ATOL koje garantuje obeštećenje putnicima u slučajevima otkazanih letova.

Jedino se putnici koji su karte platili kreditnim karticama mogu nadati da će im banke prihvatiti reklamaciju i da će stopirati transakciju prema aviokompaniji.

Primera Air je izdala saopštenje na svom sajtu i na svojim stranicama na društvenim mrežama u kome „sa žaljenjem obaveštava da prekida sve avio-operacije“. Kompanija je proglasila bankrot i obrazložila ovu odluku neuspehom u pronalaženju neophodnog finansijskog pokrića.

Problemi su počeli da se naziru u avgustu, kada je iz kompanije objavljeno da će obustaviti svih sedam linija iz Birmingena počev od 3. septembra.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije