Privedeni putnici koji su na letu za London pušili i pravili probleme

Četvoro bezobraznih putnika izazvalo incident na letu Air Serbije do Londona gde su po sletanju privedeni od strane policije.

Datum / Date: 20.03.2017.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Bojana Milovanovic, RTS

Na letu JU380 Air Serbije između Beograda i Londona, došlo je do incidenta kada je četvoro putnika počelo da se nedozvoljeni ponaša. Među putnicima su bile i novinarke Bete i RTS-a koje su ubrzo po sletanju u London obavestile svoje redakcije pa je ovaj događaj brzo dospeo do medija u Srbiji.

Prema njihovim navodima, jedna putnica i tri putnika, Pakistanci poreklom, ali sa britanskim pasošima uhvaćeni su da puše u avionu. Zbog toga su reagovali okolni putnici i kabinsko osoblje. Po međunarodnim pravilima pušenje je strogo zabranjeno na letovima, a zbog kršenja tog pravila počinilac može biti i krivično gonjen.

Kabinsko osoblje Air Serbije je postupili prema svim propisima. Kako navode novinarke koje su bile na letu, stjuardesa je jednom od problematičnih putnika oduzela paklicu cigareta i pasoš, a potom mu je izdala i pisanu opomenu.

Za domaće medije su iz Air Serbije potvrdili da je došlo do ovog incidenta i da je posada postupila u skladu sa propisima kao i da su „bezbednost putnika i vazduhoplova uvek na prvom mestu“.

Zbog svađe koja je nastala postojala je mogućnost da avion bude vanredno prizemljen na najbliži aerodrom u tom trenutku, ali su se problematični putnici primirili, i let je nastavljen ka aerodromu Heathrow u Londonu, gde su pripadnici londonske policije ušli u avion i priveli četvroro putnika, a od drugih putnika su uzete izjave.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije