Promene pravila za ulazak u UAE

Putnicima iz pojedinih zemalja od 31. januara biće potreban i drugi negativan PCR test za ulazak u UAE.

Datum / Date: 29.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Dragan Nikolić / Geographica

Ujedinjeni Arapski Emirati menjaju pravila za ulazak u zemlju. Nova pravila se ne odnose na putnike iz Srbije već će se primenjivati na putnike koji dolaze iz zemalja sa spiska rizičnih.

Od 31. januara 2021. za ulazak u UAE će i dalje biti neophodan negativan PCR test ne stariji od 72 sata od trenutka ukrcavanja na let ka Emiratima. Važnost testa je smanjena sa 96 na 72 sata.

Međutim, za putnike koji dolaze iz rizičnih područja biće potreban i dodatni PCR test koji će se raditi odmah po dolasku na aerodrom u UAE. Nakon toga putnici će morati da budu u karantinu sve dok ne stignu rezultati testa.

Na listi zemalja koje se smatraju rizičnim su između ostalih i Hrvatska, Crna Gora, Kipar, Češka, Gruzija, Mađarska, Rumunija, Rusija, Slovačka i Ukrajina.

Tranzit preko Dubaija se dodatno komplikuje

Za putnike u tranzitu, koji ne napuštaju tranzitnu zonu aerodroma u Dubaiju načelno i dalje nije potreban PCR test osim ako ne dolaze iz zemalja sa liste rizičnih. To će pogoditi i naše putnike koji putuju u Tanzaniju, pošto će na povratku iz ove zemlje, na aerodromu u Dubaiju morati da pokažu negativan PCR test ne stariji od 72 dana.

Kompletan spisak rizičnih zemalja

Avganistan, Angola, Argentina, Bangladeš, Brazil, Kambodža, Čile, Hrvatska, Kipar, Češka, Džibuti, Egipat, Eritreja, Etiopija, Gruzija, Gana, Gvineja, Mađarska, Indonezija, Indija, Iran, Irak, Izrael, Obala Slonovače, Jordan, Kenija, Liban, Malta, Moldavija, Crna Gora, Maroko, Mjanmar, Nigerija, Nepal, Pakistan, Filipini, Rumunija, Rusija, Ruanda, Senegal, Slovačka, Somalilend, Južna Afrika, Južni Sudan, Sudan, Sirija, Tadžikistan, Tanzanija, Tunis, Turkmenistan, Uganda, Ukrajina, Uzbekistan, Vijetnam, Zambija i Zimbabve.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije