Aeroflot smanjuje broj letova ka Beogradu tokom marta i aprila

Ruski Aeroflot planira da tokom marta i aprila smanji broj letova do 13 destinacija među kojima je i Beograd.

Datum / Date: 30.01.2021.

Autor / Author: Aviatica

Ruska nacionalna aviokompanija Aeroflot je saopštila da će smanjiti broj letova do 13 destinacija u periodu od 28. marta do 30. aprila 2021.

Privremena redukcija reda letenja je posledica smanjene tražnje zbog pandemije koronavirusa i brojnih restriktivnih mera koje su na snazi.

Među destinacijama do kojih će biti smanjen broj letova nalazi se i Beograd. Osim našeg glavnog grada manje letova biće i do Antalije, Biškeka, Delhija, Dubaija, Ženeve, Kaira, Londona, Minska, Nur-Sultana, Seula, Tokija i Helskinkija.

Putnici čiji letovi su otkazani mogu besplatno da promene svoje rezervacije i izabaru neki drugi datum ili će im novac za kartu biti vraćen u celosti.

Aeroflot je obnovio saobraćaj na liniji od moskovskog aerodroma Šeremetjevo do Beograda krajem oktobra 2020. i od tada leti dva puta nedeljno zbog ograničenja saobraćaja koja propisuju ruske vazduhoplovne vlasti zbog epidemijske situacije.

U novembru i decembru Aeroflot je na liniji do Beograda prevezao malo manje od petine ukupnog broja putnika koji je prevožen na ovoj liniji u istom periodu 2019. Ipak, zbog postojanja tražnje na oba leta su uvedeni veći avioni. Četvrtkom ka Beogradu leti Airbus A321 sa kapacitetom od 170 do 183 putnika, dok je na let subotom često postavljan veliki širokotrupni avion Airbus A330-200 čiji putnički kapacitet ide i do 240. Sa preko 3200 putnika mesečno na dva nedeljna leta, letovi Aeroflota do Beograda su poprilično dobro popunjeni.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije