Prva vazduhoplovna konferencija u Rumuniji biće održana u Klužu

Aerodrom u Klužu je domaćin prve vazduhoplovne konferencije u Rumuniji u organizaciji kompanije Aviation-Event.

Datum / Date: 29.03.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Cluj Airport

Aerodrom „Avram Iancu“ u Klužu biće domaćin Međunarodne vazduhoplovne konferencije u organizaciji kompanije Aviation-Event Conference.

Prema najavama organizatora biće to jedna od najprestižnijih konferencija u Evropi u ovoj godini na kojoj će učestvovati brojni vazduhoplovni zvaničnici. Aviatica je pozvana da medijski isprati konferenciju, pa ćete u narednim danima moći da čitate na našem sajtu izveštaje sa ovog događaja na kome će se diskutovati o aktuelnim izazovima sa kojima se suočava avio-saobraćaj u Evropi i svetu.

Među učesnicima na konferenciji biće i Luis Felipe de Oliveira, generalni direktor Airports Council International (ACI), Jožef Varadi, generalni direktor avio-kompanije Wizz Air, Rafael Švarcman, RVP Europe i IATA, Čarls Šlumberger iz Svetske banke, Mihael Kekloh, član nadzornog odbora Lufthanse. Na konferenciji će govoriti i predstavnik aerodroma u Atini, rumunskog vazduhoplovnog direktorata i kontrole letenja ROMATSA.

Među učesnicima je bio najavljen i generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije Air Serbia, Jirži Marek, ali njegovo učešće još uvek nije potvrđeno.

Medijski pokrovitelj konferencije je Handelsblatt, a medijski partneri su između ostalih i Aero Telegraph, Travel Daily News, Aviation TV.

Lufthansa je avio-kompanija koja je pokrovitelj konferencije i koja će obezbediti prevoz za učesnike i medije.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije