Prvi Embraer u floti Austrian Airlinesa od danas ka Beogradu

Prvi Embraer-ov avion u floti Austrian Airlinesa danas će leteti do Štutgarta, a potom i do Beograda.

Datum / Date: 04.01.2016.

Autor / Author: Aviatica

(c) aviationphotography.eu

U sklopu nedavno najavljene obnove flote Austrian Airlines je danas u saobraćaj uključio svoj prvi Embraer 195, koji treba da zameni Fokkere, najstarije avione koje Austrian ima u svojoj floti.

Prvi Embraer 195 registracije OE-LWD i nazvan je „Central Europe“, prema regionu koji će ovi avioni opsluživati. Inauguralni let novog aviona je bio jutros na liniji od Beča do Štutgarta, a drugi let danas će biti ka Beogradu.

Prema predviđenom redu letenja „Centralne Evropa“ će danas u 14 časova sleteti na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“.  Kako nam je potvrđeno u Austrianu Beograd će biti redovna destinacija novog aviona. U ovoj kompaniji očekuju 17 Embraerovih aviona koji bi trebalo da stignu do kraja 2017. godine, a paralelno sa njihovim dolaskom iz saobraćaja će se povlačiti 21 Fokkerov avion.

U Austrianu su ponosni na ovu obnovu flote i ističu da je novi avion daleko efikasniji, ima više putničkih mesta (120), troši manje goriva i jeftiniji je za održavanje i ekslpoataciju.

Embraer će se koristiti najviše za letove do Beograda, Varšave i Tirane, ali će opsluživati i destinacije poput Hamburga, Soluna i mnogih drugih gradova u okviru regionalnog i kratkolinijskog saobraćaja u regionu Srednje i Istočne Evrope.

Embraer195_Central Europe

Ribbon Cutting

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije