Prvi komercijalni let iz Kraljeva kasni zbog magle na aerodromu Morava

Prvi let iz Kraljeva za Beč kasniće najmanje dva sata zbog guste magle na najnovijem srpskom civilnom aerodromu Morava.

Datum / Date: 17.12.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije / Wikimedia

Danas bi trebalo da počne redovan avio saobraćaj sa najnovijeg srpskog civilnog aerodroma Morava kod Kraljeva.

Avion aviokompanije Air Serbia na letu JU 2602 od Kraljeva (KVO) do Beča (VIE) trebalo je da poleti u 7.55 uz svečani ispraćaj zvaničnika Vlade Srbije, Aerodroma Srbija i novinara, ali je zbog guste i ledene magle u Kraljevu let pomeren za najmanje dva sata.

Avion ATR-72, registarskih oznaka YU-ALV je rezervisan za današnji, prvi let iz Kraljeva, ali se on još uvek nalazi na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, gde čeka da se magla u Kraljevu podigne. Prema poslednjim informacijama kašnjenje će biti još duže od prvobitno predviđenih dva sata, jer je vreme poletanja aviona iz Beograda upravo pomereno na 9.45.

Ilustracija: Aktuelni red letenja na sajtu bečkog aerodroma

Prema planiranom redu letenja, avion Air Serbije će utorkom i petkom rano ujutro leteti iz Beograda do Kraljeva na tehničkom letu bez putnika, kako bi potom iz Kraljeva mogao da obavi jednu rotaciju do Beča posle koje bi se ponovo tehničkim letom vraćao za Beograd.

Po redu letenja avion u Beč treba da sleti u 9.35 nakon sat i 40 minuta. Povratak iz Beča za Kraljevo je planiran u 10.35, a dolazak na aerodrom Morava u 12.10.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije