Prvi let Air Serbije do Tjenđina

Air Serbia posle više od dve decenije uspostavila redovan saobraćaj između Srbije i Kine.

Datum / Date: 11.12.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Air Serbia

U petak, 9. decembra u 14:10, letom JU702, Air Serbia je sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd poletela ka Tjenđinu, čime je nacionalna avio-kompanija, posle 22 godine pauze ponovo uspostavila direktne letove do Kine.

Na ovoj liniji leteće širokotrupni Airbus A330-200 avion iz dugolinijske flote Air Serbije. Od Beograda do Tjenđina leteće se petkom sa prosečnim trajanjem leta od 10 sati, dok će se letovi od Tjenđina do Beograda realizovati nedeljom i prosečno će trajati oko 12 časova.

Svečanom ispraćaju prisustvovala je predsednica Vlade Republike Srbije Ane Brnabić, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar turizma i omladine Husein Memić, ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, kao i predstavnici medija.

Foto: Air Serbia

„Otvorili smo novo poglavlje u našem poslovanju pružajući putnicima mogućnost da lete direktno do Kine, što će, verujemo, značajno olakšati njihovo putovanje do ove daleke destinacije. Beograd već izvesno vreme pruža dobru povezanost šireg regiona Balkana sa brojnim destinacijama u svetu. Od danas se iz Beograda leti i do Kine. Naša kompanija je jedna od samo nekoliko u Evropi koje imaju direktne letove do te azijske zemlje. Sada letimo u Tjenđin, a u budućnosti, nadamo se, i do drugih važnih kineskih gradova,“ rekao je Jirži Marek, generalni direktor Air Serbije.

Foto: Air Serbia

Uspostavljanjem direktne linije do Kine, Air Serbia je svojim putnicima omogućila dobre konekcije preko Beograda ka destinacijama poput Amsterdama, Barselone, Osla, Pariza, Stokholma, Frankfurta, Ljubljane, Praga, Venecije, Valensije, Zagreba i drugih iz svoje rastuće mreže. Avio-karte su dostupne putem mobilne aplikacije i veb sajta Air Serbije.

Foto: Air Serbia

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije