Prvi let u istoriji Air Serbije sa kompletnom ženskom posadom

Air Serbia je prvi put u svojoj devedesetogodišnjoj istoriji obavila let sa kompletnom ženskom posadom.

Datum / Date: 10.05.2017.

Autor / Author: Aviatica

Air Serbia, nacionalna avio-kompanija Republike Srbije, ispisala je novu stranicu u svojoj istoriji ovog popodneva, kada je uzleteo prvi avion sa kompletno ženskom posadom.

Na redovnom letu, JU314, iz Beograda za Pariz sa polaskom u 17 časova i pet minuta danas su iz kokpita upravljale kapetanica Vesna Aleksić i kopilotkinja Mirjana Stojilković.

O gostima na letu se brinuo tim od četiri članice kabinske posade, koji su činile Mirjana Popović, vođa tima kabinske posade i stjuardese Silvija Madić, Elena Ljubojević i Tanja Stanković.

Dane Kondić, generalni direktor Air Serbije, je povodom prvog leta sa isključivo ženskom posadom u devedesetogodišnjoj istoriji srpske nacionalne avio-kompanije uputio čestitke:

„Čestitamo članicama posade na ovom značajnom trenutku i nadamo se da će podstaći još žena iz Srbije da se opredele za karijeru u avijaciji.“

U saopštenju povodom ovog specijalnog leta Air Serbia je istakla da snažno podržava načelo jednakih mogućnosti i podsetila da pripadnice ženskog pola trenutno čine gotovo 49 odsto od ukupnog broja zaposlenih u okviru Air Serbije uključujući i njene službe keteringa i zemaljskog održavanja.

1a m

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije