Putnici Wizz Air-a zbog nevremena ostali zarobljeni na aerodromu kod Pariza

Zbog velikog nevremena u okolini Pariza avion Wizz Air-a iz Beograda sleteo u Lil, a povratni let ka Beogradu otkazan.

Datum / Date: 26.07.2019.

Autor / Author: Aviatica

Veliko nevreme koje je sinoć zadesilo region Pariza izazvalo je brojna kašnjenja i otkazivanja letova na pariskim aerodromima.

Avion Wizz Air-a koji je iz Beograda leteo ka aerodromu Pariz-Beauvais nije mogao da sleti pa je nastavio let do obližnjeg Lila odakle su putnici do Pariza prevezeni autobusima.

Putnici, koji su na aerodromu Beauvais čekali na poletanje tog istog aviona za Beograd sačekala je informacija da je let otkazan, nakon čega je nastala prava pometnja.

Prema informacijama koje su putnici objavljivali na Facebook stranici „Srbi u Parizu“, došlo je do veoma neprijatnih situacija. Njima je navodno ponuđeno da se u Beograd vrate autobusima što su neki prihvatili, ali mnogima to nije odgovaralo. Srpski Blic piše i da je oko 70 putnika, među kojima je bilo i dece i starijih osoba ostalo celu noć na aerodromu i da nisu znali kako će stići za Beograd, a jednoj ženi je čak i pozlilo.

Iz aviokompanije Wizz Air su se oglasili i saopštili sledeće: „Let sa pariskog aerodroma Beauvais za Beograd otkazan je 25. jula zbog nepovoljnih vremenskih uslova. Putnicima sa navedenog leta pružene su sve informacije o opcijama koje su im na raspolaganju i ponuđena je alternativa u vidu dostupnih letova Wizz Air-a, prevoz kopnenim putem, refundacija ukupne cene karte ili 120 odsto originalne cene karte rezervisane u vidu kredita kod aviokompanije. Iako su vremenski uslovi van kontrole kompanije, Wizz Air se izvinjava svim oštećenim putnicima za svaku neprijatnost.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije