Qatar Airways svakodnevno do Beograda uz premijum uslugu

Qatar Airways od letnjeg reda letenja uvodi premijum avion na liniji za Beograd, a od jeseni i svakodnevne letove.

Datum / Date: 13.01.2017.

Autor / Author: Aviatica

Veoma lepe vesti stižu iz Qatar Airways-a. Ova kompanija je objavila da unapređuje svoju liniju kojom povezuje Dohu (DOH) i Beograd (BEG) uvođenjem novog tipa aviona.

Kako je za sajt Aviatica potvrđeno u predstavništvu Qatar Airways-a u Beogradu od početka letnjeg reda letenja ovaj će avio-prevoznik slati svoj specijalan, „premijum“ avion Airbus A320P. Ovaj avion ima nešto manji kapacitet, ali veći komfor.

Osim 120 standardnih sedišta u ekonomskoj klasi kabina biznis klase u A320P ima 12 sedišta koja mogu da se obore u pravi krevet dugačak dva metra.

QR A320P seatmap

Ovakva sedišta biznis klase su tipična za avione namenjene dugolinijskom saobraćaju, a od 26. marta putnici iz Beograda će moći da ih probaju na svom petočasovnom letu do Dohe.

Još jedno iznenađenje stiže iz katarske nacionalne avio-kompanije. Red letenja na liniji do Beograda se menja od kraja septembra, kada će biti uvedeni svakodnevni letovi. Počev od 29. septembra avioni Qatar Airways-a će iz Dohe za Beograd poletati svakoga dana u 7 časova po lokalnom vremenu, a iz Beograda ka Dohi u 12:25.

Putnicima iz Srbije Qatar Airways nudi letove do velikog broja destinacija na svim kontinentima uz presedanje na aerodromu Hamad International u Dohi, koji je nedavno postao prvi bliskoistočni aerodrom sa pet Skytrax zvezdica.

Foto: Csemniczky Kristóf, Airportal.hu

Foto: Csemniczky Kristóf, Airportal.hu

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije