Ruska aviokompanija S7 Airlines želi da leti od Moskve do Beograda

Ruski S7 Airlines iskazao interesovanje da uspostavi redovnu liniju između moskovskog aerodroma Domodedova i Beograda.

Datum / Date: 20.04.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: S7 Airlines

Ruska aviokompanija S7 Airlines bi želela da otvori novu liniju između Moskve i Beograda.

Planirano je povezivanje moskovskog aerodroma Domodedovo (DME) i beogradskog aerodroma Nikola Tesla (BEG) jednim nedeljnim letom.

Kako nezvanično saznajemo, ovaj let je još uvek pod znakom pitanja jer se čeka odobrenje Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV). S obzirom na veoma restriktivan bilateralni sporazum o vazdušnom saobraćaju između Srbije i Rusije kojim se favorizuju dve nacionalne aviokompanije Air Serbia sa srpske i Aeroflot sa ruske strane, mogućnost da S7 Airlines poleti ka Srbiji je još uvek neizvesna.

Ipak, prema planu kompanije do kog je došla Aviatica, letovi bi trebalo da budu uspostavljeni već od 21. maja i da traju sve do 31. oktobra. Letove bi obavljali avionom Boeing 737-800 sa 176 putničkih mesta od čega je osam u biznis klasi.

U jednom trenutku letovi su se našli na online rezervacionoj platformi aviokompanije S7 Airlines, ali bez mogućnosti da se rezervišu, međutim trenutno su povučeni, što ukazuje na to da se dozvola još uvek čeka ili da je čak odbijena.

Direktorat: Zahtev u proceduri

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) u odgovoru na naše pitanje potvrdio je da je S7 Airlines podneo zahtev za obavljanje redovnog saobraćaja na liniji Moskva (Domodedovo) – Beograd sa jednom frekvencijom nedeljno (petkom) počev od 23. aprila. Ovaj zahtev je u proceduri razmatranja.

U isto vreme S7 Airlines je izdao više zvaničnih saopštenja o pokretanju novih linija iz Moskve, među kojima nema Beograda.

Ako bi nova linija bila odobrena to bi bila prva linija do aerodroma Domodedovo, dok vezu sa aerodromom Šeremetjevo (SVO) već održavaju čak tri aviokompanije: Air Serbia, Aeroflot, obe sa većim brojem nedeljnih letova i Nordwind planira samo jedan let nedeljno – utorkom.

S7 Airlines je druga najveća ruska aviokompanija posle Aeroflota. Članica je Oneworld alijanse. Sedište kompanije je u gradu Ob u Novosibirskoj oblasti.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije