Ryanair dolazi u Srbiju

Irska ultra-niskobudžetna avio kompanija Ryanair dolazi u Srbiju i uspostavlja letove sa niškog aerodroma od zimskog reda letenja.

Datum / Date: 20.04.2016.

Autor / Author: Aviatica

Nakon godinu dana pregovora rukovodstvo niškog aerodroma je uspelo u namerama da u Srbiju dovede Ryanair, najvećeg lowcost avio prevoznika na svetu.

Predstavnici ove kompanije na danas održanoj konferenciju za novinare u niškoj gradskoj saopštili svoje planove za Niš. Ryanair će uspostaviti redovan saobraćaj između Niša i Berlina (SXF), počev od 4. septembra, sa dva nedeljna leta, uz najnižu cenu karte od 24,99 evra.

portal copy2

FLY FROM NIŠ

Aviatica se zahvaljuje portalu Fly From Niš  Favicon - 16x16 na velikoj pomoći koju nam je pružio u praćenju današnje konferencije za novinare.

Ryanair je kompanija koja je nedavno najavila ogromnu ekspanziju, bez presedana u avio industriji. Oni su samo u našem neposrednom okruženju najavili ove godine na desetine novih linija iz Temišvara, Bukurešta, Sofije gde direktno napadaju svog glavnog konkurenta u istočnoj Evropi – mađarski Wizz Air.

Njihov dolazak u Niš samo je logičan nastavak ovakve politike razvoja, a let(ovi) iz Niša će sasvim sigurno pokriti Beograd, Sofiju i Skoplje, gde je Wizz Air veoma jak.

Na konferenciji je prisutna Ryanair-ova direktorka prodaje za region istočnog Mediterana Kjara Ravara i menadžer za razvoj novih linija Luis Fernandez-Melado. Ravara je izjvila da se raduje ulasku Ryanair-a na srpsko tržište i rekla je da će nova linija doneti 30.000 novih putnika godišnje niškom aerodromu.

Karte za liniju ka Berlinu su već u prodaji po promotivnoj ceni od 24,99 evra koja će važiti do srede, 27. aprila, a iz Ryanair-a su najavili i otvaranje kompanijske webstranice na sprskom jeziku.

Ryanair dolazi u Srbiju

Foto: A.P. / flyfromnis.blogspot.rs

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije