Wizz Air: Nova linija iz Niša za Dortmund

Posle godinu dana od uspostavljanja saobraćaja sa niškog aerodroma Wizz Air pokreće treću liniju ka Dortmundu.

Datum / Date: 14.04.2016.

Autor / Author: Aviatica

Od 20. avgusta Niš će biti povezan direktnom avio linijom sa Nemačkom. Wizz Air, mađarska niskobudžetna avio kompanija i najveća u regionu Centralne i Istočne Evrope, najavila je danas uspostavljanje treće direktne linije sa niškog aerodroma ka Dortmundu.

Wizz Air od juna prošle godine leti ka Bazelu i Malmeu, a u Nišu su željno čekali na uvođenje i treće linije ka nekom nemačkom gradu.

Linija ka Dortmundu će biti održavana tri puta nedeljno: utorkom, četvrtkom i subotom, a prvi let će biti obavljen 20. avgusta. Sa novim linijom Wizz Air sada ukupno održava 14 linija do šest zemalja sa dva srpska aerodroma: Beograd Nikola Tesla i Niš Konstantin Veliki, navedeno je u saopštenju ove kompanije.

Tamara Mšvenieradze, menadžer za komunikacije Wizz Air-a istakla je da će nova linija osim povezivanja Niša sa Rurskom oblašću omogućiti i dovođenje nemačkih turista u Južnu Srbiju i na Kopaonik, poznati ski centar.

Karte za novu liniju su već u prodaji preko sajta wizzair.com po ceni od 2899 dinara za jedan smer sa svim uračunatim taksama i doplatama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije