Ryanair osvaja Bukurešt

Ekspanzija Ryanair-a u Evropi izaziva sve veću pažnju javnosti i konkurencije. Nova baza koja je upravo najavljena u Bukureštu je samo početak.

Datum / Date: 17.02.2016.

Autor / Author: Aviatica

Ryanair, najveći evropski lowcost avio prevoznik doneo je odluku da otvori svoju 81. aerodromsku bazu u Bukureštu.

Od oktobra ove godine baza na aerodromu Otopeni (OTP) u glavnom gradu Rumunije biće kuća za tri aviona Ryanair-a, koji će povećati za 75% broj putnika ove kompanije u Bukureštu.

Ryanair Sofia

Da li je Sofija sledeća baza?

U ovaj grad irski lowcoster dolazi tek u aprilu sa dve linije do Londona (Stansted) i Pize, ali već sada iz dana u dan najavljuje nove linije, kojih će od novembra biti 12. Pored dve pomenute tu su i: Atina, Barselona, Berlin, Keln/Bon, Dablin, Hamburg, Madrid, Milan-Malpensa, Rim-Ciampino i Šarleroa)

Prema saopštenju kompanije nova baza omogućiće prevoz 1,4 miliona putnika godišnje.

Biće uvedene dve nove linije do Atine (svakodnevno) i do Temišvara (dva puta dnevno). Planirano je povećanje broja letova do Brisela, Dablina i Milana.

Ukupan broj destinacija koje će od oktobra 2016. održavati Ryanair se podiže na 10 (Atina, Bergamo, Bolonja, Dablin, London, Madrid, Milano-Malpensa, Rim-Ciampino, Temišvar, Šarleroa) sa ukupno 90 nedeljnih letova.

Otvaranje baze u Bukurešt doprineće otvaranju novih 1000 povezanih radnih mesta.

Rumunija je zbog ove ekspanzije Ryanair-a dobila i sopstveni sajt ove kompanije na rumunskom jeziku, preko koga je već moguće kupovati karte za sve nove i dodatne letove po cenama već od 9,99 evra po smeru, sa svim uračunatim taksama.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije