Air Serbia objavila red letenja do Njujorka ali još uvek bez dozvole

Premijer Aleksandar Vučić će prvog dana beogradskog sajma turizma prodati prve karte za novi let od Beograda do Njujorka, iako Air Serbia još nije dobila dozvolu za letove.

Datum / Date: 18.02.2016.

Autor / Author: Aviatica

Novi i dugo najavljivani dugolinijski, interkontinentalni saobraćaj srpskog nacionalnog avio prevoznika Air Serbije počinje 23. juna letom između Beograda i Njujorka, pod uslovom da Air Serbia dobije dozvolu američkih vazduhoplovnih vlasti.

Red letenja za novu liniju je upravo objavljen, ali u rezervacionim sistemima stoji napomena da za let još uvek nije dobijena neophodna dozvola (subject to government approval) što znači da karte ne bi smele još uvek da se prodaju.

#BEGtoJFK

PROMO CENE

U toku je sedmodnevna promocija do Njujorka. Povratna karta u ekonomskoj klasi sa svim uračunatim taksama košta 399 €, a u biznis klasi 2499 €. Promocija važi do 24. februara, za putovanja u periodu od 23. juna do 16. decembra ove godine. Karte po ovim cenama važe tri meseca i zahtevaju minimum boravak preko vikenda.

Međutim, prodaja karata je počela na svečanosti koja je ovom prilikom organizovana na štandu Air Serbije na beogradskom Sajmu turizma. Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je svečano otvorio prodaju karata prodavši jednu kartu sebi, jednu ambasadoru Sjedinjenih Američkih Država, njegovoj ekselenciji gospodinu Kajlu Skotu i jednu putnici Mariji Gaćeši.

Redovna cena povratne karte na relaciji Beograd – Njujork u ekonomskoj klasi biće 529 evra sa svim uračunatim taksama, ali će na promotivnim akcijama moći da se kupi i jeftinije.

Prva promocija je već počela danas, a cena karte je 399 evra. Redovna cena povratne karte u biznis klasi biće 3499 evra, dok se na promociji može naći i za 2499 evra.

Red letenja na relaciji Beograd (BEG) – Njujork (JFK):

JU 500 pon, uto, čet 07:30 12:00
JU 500 pet, sub 12:55 17:25

Red letenja na relaciji Njujork (JFK)  – Beograd (BEG):

JU 501 pon, uto, čet 14:40 05:30 +1 dan
JU 501 pet, sub 19:30 10:20

 

Air Serbia

Prikaz leta do Njujorka u rezervacionom sistemu uz napomenu da se čeka odobrenje nadležnih vlasti

Prema dosadašnjim najavama između Beograda i Njujorka će leteti avion Airbus A330-200 sa 256 putničkih mesta u dve putne klase. Avion će u floti Air Serbije biti od maja , a iznajmiće ga od indijske avio kompanije Jet Airways, koja je deo Etihad Airways Partners alijanse. Letovi će se obavljati pet puta nedeljno. Let do Njujorka će trajati deset i po sati, a u povratku oko devet sati.

air-serbia-new-york

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije