Ryanair počeo sa primenom novih pravila za prevoz prtljaga

Ryanair je predstavio i počeo primenu novih pravila za prevoz ručog i predatog prtljaga koja su bolja za putnike.

Datum / Date: 15.01.2018.

Autor / Author: Aviatica

Ryanair je predstavio i počeo primenu novih pravila za prevoz ručog i predatog prtljaga koja su bolja za putnike.

Ryanair od danas, 15. januara primenjuje nova pravila za prevoz ručnog prtljaga. Svi putnici koji se danas budu ukrcavali na neki od letova irskog low-cost avio-prevoznika mogu u kabinu uneti dva komada ručnog prtljaga (veći i manji) ali samo ako poseduju kartu kupljenoj po nekoj od tarifa koje uključuju prioritetno ukrcavanje: Plus, Flexi Plus i Family Plus.

Svi drugi putnici će takođe moći da sa sobom u ručnom prtljagu ponesu dve torbe: veću i manju, ali će onu veću morati da predaju prilikom ukrcavanja na gejtu i ona će besplatno biti smeštena u prtljažnik, dok će manji torbu moći da unesu u putničku kabinu.

…………………………………….
Foto levo: Novi okvir za merenje prtljaga na aerodromima

Svi putnici Ryanair-a koji imaju letove od danas su na vreme obavešteni o ovim promenama, a oni koji nemaju uplaćenu uslugu prioritetnog ukrcavanja to će moći da dokupe do 30 minuta pre planiranog poletanja.

Ryanair je u isto vreme promenio pravila za prevoz čekiranog prtljaga. Ubuduće će on biti jeftiniji i veći. Putnici će od danas plaćati jednu torbu prtljaga koji se pradaje (čekira) do 25 evra po letu umesto 35 evra. Ovaj kofer će takođe moći da teži do 20kg umesto do 15kg.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije