Ryanair stigao u Srbiju. Prva linija krenula iz Niša za Berlin

Na niški aerodrom Konstantin Veliki danas je sleteo avion Ryanair-a na novouspostavljenoj liniji između Niša i Berlina.

Datum / Date: 04.09.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Aerodrom Nikola Tesla Niš

Najveća evropska niskotarifna avio-kompanija Ryanair je danas uspostavila avio-saobraćaj sa niškog aerodroma „Konstantin Veliki“. Prva linija ove kompanije iz Srbije je Niš-Berlin, a letovi će se obavljati avionom Boeing 737-800 sa 189 putničkih mesta. Niš i Berlin će biti povezani sa dva leta nedeljno: četvrtkom i nedeljkom.

Na niškom aerodromu je danas svečano dočekan avion irskog niskotarifnog avio-prevoznika, uz konferenciju za novinare, specijalnu tortu u obliku Ryanair-ovog aviona i naravno vodeni luk kojim se tradicionalno dočekuju avioni u specijalnim prilikama.

fr nis routes

Od 30. oktobra Ryanair će iz Niša leteti i do Vecea u Nemačkoj (Rurska oblast, na granici sa Holandijom). Dan kasnije planirani su letovi za Bratislavu, glavni grad Slovačke, a od 1. novembra i za Bergamo u Italiji.

Dolazak Ryanair-a u Niš i Srbiju predstavlja veoma značajan događaj. Očekuje se da će četiri nove linije ove kompanije donet preko sto hiljada putnika na godišnjem nivou, što sa pet linija konkurentnost Wizz Air-a može Nišu doneti i preko 300.000 putnika godišnje.

DSC_8008 nis berlin maiden

Foto: Aerodrom Konstantin Veliki Niš

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije