Sirijski Cham Wings nije dobio dozvolu za letove do Beograda

Sirijska aviokompanija Cham Wings nije dobila dozvolu da obavlja redovan saobraćaj između Damaska i Beograda.

Datum / Date: 30.05.2018.

Autor / Author: Aviatica

Privatna sirijska aviokompanija Cham Wings nije dobila dozvolu Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije (DCV) saznaje Aviatica.

Ova kompanija je nameravala da od 1. juna uspostavi redovnu liniju između Damaska i Beograda avionom Airbus A320 sa tri leta nedeljno.

Direktorat se nije oglasio povodom ove odluke da se Cham Wings-u odbije zahtev tako da se ne zna tačan razlog za ovakvu odluku.

Aviokompanija iz Sirije se smatra kontorverznom zbog svoje uloge u građanskom ratu u Siriji. Ova kompanija je zajedno sa partnerskom kompanijom Mahan Air iz Irana je, navodno, prema tvrdnjama američkih medija, obavila na stotine čarter letova između Damaska i Teherana i Rusije kojima su u Siriju dopremani oružje i borci za Hezbolah.

Mahan Air još uvek u proceduri

Iranska aviokompanija Mahan Air, koja blisko sarađuje sa Cham Wings-om je takođe podnela zahtev za letove od Teherana do Beograda. Predviđeno je da se letovi obavljaju već od 18. juna. Kako Aviatica saznaje, Mahan Air još uvek nije dobio dozvolu srpskih vazduhoplovnih vlasti, a procedura obrade zahteva je još uvek u toku.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije

OZNAKE / TAGOVI

1.648|2