SkyUp uvodi liniju Kijev – Beograd

Nova ukrajinska low-cost avio-kompanija SkyUp namerava da uspostavi direktnu liniju između Kijeva i Beograda od oktobra.

Datum / Date: 18.08.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: SkyUp

Avio-kompanija SkyUp iz Ukraijine dodala je i Beograd u svoju mrežu linija koje planira da uspostavi od zimskog reda letenja.

SkyUp je prvo, 7. avgusta, najavila pokretanje saobraćaja ka 14 evropskih destinacija iz svoje matične operativne baze na aerodromu Borispolj (KBP) u Kijevu.

Prvo su najavljene linije do Praga, Pardubica u Češkoj, Bergama, Rima (Fjumićino) i Napulja u Italiji, Tbilisija i Batumija u Gruziji, Poprada u Slovačkoj, Pariza, Jerevana, Nice, Lisabona kao i Barselone i Alikantea u Španiji.

Samo nekoliko dana kasnije iz kompanije su saopštili da proširuju svoju planiranu mrežu linija uvođenjem letova i do drugih gradova od 25. oktobra.

Od Kijeva će leteti do Beograda, Bratislave, Stokholma, Amana i Kolomba. Nove linije će biti uspostavljene i iz Lavova, ka Dubaiju, Napulju, Pragu, Parizu i Tel Avivu, dok će i Harkova leteti ka Pragu, Dubaiju i Parizu. Još ranije je najavljena i linija između Kijeva i Istanbula.

Svi letovi su već u prodaji preko sajta ove kompanije, a karta za let do Beograda će koštati već od 44 dolara u jednom smeru bez uračunatog prtljaga.

Red letenja

Foto: SkyUp

Prema objavljenom redu letenja, SkyUp će početi sa letovima na liniji Kijev (KBP) – Beograd (BEG) od 27. oktobra 2020. sa dva leta nedeljno: utorkom i petkom. Letove će se obavljati avionom Boeing 737-700 sa 149 putničkih mesta.

  • Kijev (KBP) – Beograd (BEG) / 17.55 – 18.45 / let PQ889
  • Beograd (BEG) – Kijev (KBP) / 19.45 – 22.35 / let PQ890

O SkyUp-u

SkyUp je privatna ukrajinska čarter i low-cost avio-kompanija osnovana 2016. ali je letove počela sredinom 2018. i to prvenstveno čarter letove za ukraijinske turoperatore. Flota kompanije se sastoji od 11 aviona Boeing 737NG, a čeka se na isporuku sedam aviona Boeing 737MAX, koji je još uvek prizemljen.

Foto: SkyUp

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije