Obnavlja se avio-saobraćaj između Srbije i Crne Gore

Avio-kompanije najavile obnovu avio-saobraćaja između Srbije i Crne Gore nakon što su dve zemlje otvorile granice.

Datum / Date: 17.08.2020.

Autor / Author: Aviatica

Crnogorske vlasti su otvorile granice za državljane Srbije od subote, 15. avgusta, a dan ranije je i Srbija donela odluku da podigne rampu za državljane Crne Gore.

Odmah po donošenju odluke o ukidanju restriktivnih mera, dve avio-kompanije koje održavaju saobraćaj na linijima između Srbije i Crne Gore su najavile njegovo ponovno uspostavljanje.

Air Serbia će iz Beograda poleteti ka Tivtu i Podgorici u sredu, 19. avgusta dok će se letovi između Niša i Tivta ponovo uspostaviti 21. avgusta.

„Veoma sam zadovoljan što su se stekli uslovi za ponovno uspostavljanje avio-saobraćaja do Tivta i Podgorice. Planirano je da naši putnici do kraja letnje sezone imaju na raspolaganju gotovo 60.000 sedišta na linijama između Srbije i Crne Gore“, izjavio je Dankan Nejsmit, generalni direktor srpske nacionalne avio-kompanije Air Serbije.

Prema trenutnom redu letenja, planirano je da Air Serbia ka Podgorici saobraća do 15 puta nedeljno, a do Tivta do 16 puta. Nejsmit je izjavio da će Air Serbia pažljivo pratiti razvoj situacije i da će saobraćaj sa Crnom Gorom kontinuirano prilagođavati eventualnim promenama u ograničenjima putovanja i tražnji.

I crnogorski avio-prevoznik Montenegro Airlines je najavio ponovno uspostavljanje saobraćaja ka Beogradu od 19. avgusta. Ova kompanija je najavila po dva leta dnevno na linijama iz Podgorice i Tivta za Beograd.

Iz ove kompanije su najavili i specijalne cene od 109 do 119 evra za povratnu kartu sa svim taksama i to na dve trećine raspoloživih kapaciteta.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije