Svetski vazduhoplovni samit i skupština IATA se održavaju u Dohi

U Dohi se, pod pokroviteljstvom Qatar Airways-a, održava godišnja skupština IATA i Svetski vazduhoplovni samit

Datum / Date: 19.06.2022.

Autor / Author: Aviatica

Foto: IATA

U Dohi se održava redovna generalna skupština (AGM) Međunarodnog udruženja vazdušnog saobraćaja (IATA).

Najveći vazduhoplovni događaj na svetu koji okuplja rukovodeće osobe iz 290 članica IATA, brojnih predstavnika strateških partnera, državnih zvaničnika i na stotine novinara. Uz skupštinu, tradicionalno se održava i Svetski vazduhoplovni samit (World Air Transport Summit – WATS), a generalni pokrovitelj celokupnog događaja je katarska nacionalna avio-kompanija Qatar Airways.

Trodnevni skup će se održati u kongresnom centru hotela Sheraton od 19. do 21. juna. Na tih nekoliko dana Doha će postati svetska vazduhoplovna prestonica, navodi se u saopštenju IATA.

“Prošli put kada smo bili u Dohi, 2014. obeležili smo samit značajnim jubilejom – 100 godina od prvog leta. Ove godine imamo jedan drugi istorijski izazov, a to je oporavak avio-saobraćaja nakon Covid-19 krize. Ostale važne teme su rad na ostvarivanju nulte emisije štetnih gasova do 2050, rad na podsticanju rodne ravnopravnosti i suočavanje sa aktuelnim političkim izazovima, koji su za sve nas veoma šokanti”, izjavio je Vili Volš (Willy Walsh), generalni direktor IATA.

Domaćin ovog događaja, generalni direktor Qatar Airways-a Akbar Al Baker je izjavio da je apsolutno počastvovan što može da ugosti partnere iz vazdšnog saobraćaja u gradu Qatar Airways-a, posle u godini kada ova kompanija obeležava 25 godina poslovanja”.


Pratite naše svakodnevne izveštaje sa #IATAAGM na društvenim mrežama: Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin

Tokom Svetskog vazduhoplovnog samita, koji će se održati dan nakon generalne skupštine biće dodeljene nagrade za različitost i inkluziju koje će sponzorisati Qatar Airways. Nagrade se dodeljuju pojedincima i organizacijama koji čine razliku i pomažu razvoju avio-saobraćaja.

Tokom samita će se održati i veoma popularne i praćene panel diskusije koje tradicionalno vodi Ričard Kvest (Richard Quest), novinar i reporter CNN-a, glavnog medijskog pokrovitelja događaja.

Aviatica će i ove godine pratiti direktno sve konferencije, panele i programe sa mesta događaja. Pratite nas narednih dana da saznate  sve najvažnije vesti iz avio-saobraćaja u celom svetu.

Foto: IATA

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije