SWISS je omogućio putnicima da sami štampaju oznake za prtljag

Štampanjem sopstvene prtljažne oznake kod kuće putnici štede značajno vreme na aerodromu pre putovanja.

Datum / Date: 08.09.2015.

Autor / Author: Aviatica

Putnici švajcarskog nacionalnog avio-prevoznika SWISS (LX) kojima je Cirih (ZRH) polazni aerodrom mogu da samostalno odštampaju oznake za sopstveni prtljag koji predaju na aerodromu.

Ova usluga je omogućena putnicima koji se prijavljuju za let preko interneta na sajtu swiss.com. Od sada oni ne samo da mogu da odštampaju boarding karticu već i oznaku za kofer, poznatu u vazduhoplovom rečniku kao bag tag.

Kućni bag tag se može štampati za sve letove SWISS-a, pa čak i za letove koji su dalje konekcije. Izuzetak su jedino kodšer letovi SWISS-a kada je drugi avio-prevoznik operativni prevozilac.

Štampanjem sopstvene prtljažne oznake putnici štede značajno vreme na aerodromu pre putovanja. Novi obrazac prtljažne etikete koji se štampa kod kuće je u A4 formatu, a putnik treba da ga savije prema oznakama i da ga ubaci u providnu plastičnu futrolu, koje se besplatno mogu preuzeti na SWISS-ovom aerodromskom šalteru i mogu se koristiti i za naredne letove.

SWISS je prvi veliki i mrežni avio-prevoznik u svetu koji je ovu tehnologiju omogućio velikom broju svojih putnika kao osnovnu ponudu. Pre uvođenja ove opcije na ciriškog aerodroma od sredine avgusta je ona dostupna i na aerodromu u Ženevi, ali za nekoliko izabranih destinacija. Ubuduće će se broj linija i aerodroma na kojima je moguće predati prtljag, koji ima etiketu odštampanu na kućnom štampaču, biti veći.

Kućne prtljažne etikete su deo složene strategije koju je pre nekoliko godina pokrenula IATA, a koja se zove „Fast Travel Inicijativa“ (Inicijativa za brzo putovanje). Ova incijativa ima za cilj da pojednostavi i automatizuje što veći broj obaveznih aerodromskih i drugih procedura, kako bi se osigurao što bolji protok putnika na zagušenim aerodromskim terminali i kako bi njihovo putničko iskustvo bilo unapređeno.

SWISS_Etiquette_Bagage v

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije