SWISS od sledećeg leta tri puta nedeljno od Niša do Ciriha

Početna|VESTI|Srbija i region|SWISS od sledećeg leta tri puta nedeljno od Niša do Ciriha

SWISS od sledećeg leta tri puta nedeljno od Niša do Ciriha

Predstavnik aviokompanije SWISS potvrdio da od sledećeg leta ova kompanija uvodi treći nedeljni let do Niša.

Objavljeno:25. 8. 2017.|13:25Autor: Tagovi:, , , , |

Na konferenciji za novinare aviokompanije Lufthansa povodom 50 godina od uspostavljanja redovnih linija između Nemačke i Srbije, Bernhard Vodl, direktor Lufthansa Grupe za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju potvrdio je da je linija SWISS-a od Niša do Ciriha veoma uspešna.

On je u odgovoru na pitanje upućeno od strane urednika portala ExYu Aviation rekao da će ove zime SWISS nastaviti da leti do Niša dva puta nedeljno, a da će od sledećeg letnjeg reda letenja, koji počinje krajem marta, uvesti i treći polazak na ovoj liniji.

SWISS je jedina tradicionalna aviokompanija koja održava redovan saobraćaj sa niškog aerodroma Konstantin Veliki. Saobraćaj između Niša i Ciriha je uspostavljen 2. aprila ove godine, a u švajcarskoj aviokompaniji su veoma zadovoljni do sada postignutim rezultatima.

Pored SWISS-a u Niš sleću i avioni low-cost aviokompanija Wizz Air i Ryanair, kao i švajcarske Germanije, koja takođe održava redovnu liniju ka Cirihu.

Niški aerodrom je pre nekoliko dana proslavio doček 200.000-tog putnika ove godine, a očekivanja uprave aerodroma su da će do kraja godine biti registrovano više od 320.000 putnika. Ovaj aerodrom je spustio cenu usluga aviokompanijama na tri evra što uključuje i putničku taksu. Aerodrom se sa druge strane finansira iz lokalnog budžeta Grada Niša i Regiona Južne Srbije. U niškoj gradskoj kući je u toku prezentacija postignutih rezultata, a očekuje se i da će biti objavljen plan daljeg finansiranja rada aerodroma, s obzirom da se očekuje da sufinansiranje lokalnih vlasti prestane do kraja ove godine.