SWISS od sledećeg leta tri puta nedeljno od Niša do Ciriha

Predstavnik aviokompanije SWISS potvrdio da od sledećeg leta ova kompanija uvodi treći nedeljni let do Niša.

Datum / Date: 25.08.2017.

Autor / Author: Aviatica

Na konferenciji za novinare aviokompanije Lufthansa povodom 50 godina od uspostavljanja redovnih linija između Nemačke i Srbije, Bernhard Vodl, direktor Lufthansa Grupe za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju potvrdio je da je linija SWISS-a od Niša do Ciriha veoma uspešna.

On je u odgovoru na pitanje upućeno od strane urednika portala ExYu Aviation rekao da će ove zime SWISS nastaviti da leti do Niša dva puta nedeljno, a da će od sledećeg letnjeg reda letenja, koji počinje krajem marta, uvesti i treći polazak na ovoj liniji.

SWISS je jedina tradicionalna aviokompanija koja održava redovan saobraćaj sa niškog aerodroma Konstantin Veliki. Saobraćaj između Niša i Ciriha je uspostavljen 2. aprila ove godine, a u švajcarskoj aviokompaniji su veoma zadovoljni do sada postignutim rezultatima.

Pored SWISS-a u Niš sleću i avioni low-cost aviokompanija Wizz Air i Ryanair, kao i švajcarske Germanije, koja takođe održava redovnu liniju ka Cirihu.

Niški aerodrom je pre nekoliko dana proslavio doček 200.000-tog putnika ove godine, a očekivanja uprave aerodroma su da će do kraja godine biti registrovano više od 320.000 putnika. Ovaj aerodrom je spustio cenu usluga aviokompanijama na tri evra što uključuje i putničku taksu. Aerodrom se sa druge strane finansira iz lokalnog budžeta Grada Niša i Regiona Južne Srbije. U niškoj gradskoj kući je u toku prezentacija postignutih rezultata, a očekuje se i da će biti objavljen plan daljeg finansiranja rada aerodroma, s obzirom da se očekuje da sufinansiranje lokalnih vlasti prestane do kraja ove godine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije