SWISS uvodi premijum ekonomsku klasu

Poslednji od svih Lufhansinih avio prevoznika, švajcarski SWISS, uvodi novu kabinu u premijum ekonomskoj klasi u dugolinijskom saobraćaju

Datum / Date: 23.07.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Ekonomska klasa / SWISS

SWISS uvodi premijum ekonomsku klasu u dugolinijskom saobraćaja počev od proleća 2021.

Ovo je poslednja aviokompanija, članica Lufthansa Grupe koja se odlučila da uvede premijum ekonomsku klasu, posle Lufthanse, Austriana i Brussels Airlinesa.

U prvoj fazi kabina nove premijum ekonomske klase (SWISS Premium Economy Class) biće postavljena u avione Boeing 777-300ER, a kasnije će biti proširena i na ostale avione iz flote švajcarskog avio prevoznika.

Iako SWISS još uvek nije otkrio izgled svoje nove kabine, navod se da će ona nuditi više komfora za putnike ali i jedno potpuno novo iskustvo putovanja. Razmak između sedišta će biti povećan za 20 posto, širina sedišta za 10 posto i moći će da se obore pod 25% većim uglom nego u ekonomskoj klasi. Kabina će biti konfigurisana u rasporedu 2-4-2 sa ukupno 24 sedišta, u tri reda po osam.

Ideja je da početak prepakivanja putničkih kabina počne na zimu i sezoni 2020/21, a da od proleća 2021. prvi avioni sa novom putnom klasom budu u saobraćaju.

Ilustracija: SWISS

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije