Turistička ponuda Francuske predstavljena u Beogradu

Francusku ove godine čeka evropsko prvenstvo u fudbalu, koje će se održati u deset gradova i dovešće veliki broj inostranih turista.

Datum / Date: 24.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Francuska agencija za razvoj turizma Atout France je predstavila novinarima i turističkim agencijama turističku ponudu Francuske.

U prelepoj zgradi Ambasade Francuske u Beogradu održana je interesantna prezentacija najvažnijih događaja ove godine u Francuskoj, koji imaju mogućnost da privuku veći broj turista. Najznačajniji ovogodišnji događaj je Euro2016, koji će biti održan u 10 francuskih gradova.

Francuska je inače zemlja sa najvećim brojem turista na svetu (preko 80 miliona), dok srpski turisti imaju zanemarljiv udeo od ispod jednog promila (70.000).

Korijen Fulkijer, menadžer Atout France-a za region Austrije i Centralne Evrope smatra da se ovaj broj značajno može popraviti.

Francuska

Srbija i Francuska su trenutno povezane direktnim avio linijama, ali se u budućnosti mogu očekivati i novi letovi. Fulkijer je u odgovoru na novinarsko pitanje da li će se Air France vratiti u Srbiju odgovorila da ne može da priča u ime kompanije, ali da je problem sa povratkom francuskog prevoznika u Srbiju taj što nije moguće postići povoljna vremena polazaka tako da se letovi uklope u interkontinentalnu mrežu linija.

Navedeno je da Air France odlično sarađuje sa Air Serbijom, koja do Pariza leti svakodnevno, a pomenute su i linije Wizz Air-a do pariskog aerodroma Beauvais i do Euroairporta (Bazel-Miluz-Frajburg) na tromeđu Francuske, Nemačke i Švajcarske.

Najviše potencijala da u budućnosti bude povezan sa Srbijom ima drugi po veličini francuski grad Lion, u kome živi veliki broj osoba poreklom iz Srbije. Aerodrom u Lionu bi bio idealan i za putovanja do francuskih Alpa koji su poznati kao izvrsni ski centri i takođe su veoma popularni među srpskim skijašima.

Pariz, Francuska

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije