Aerodrom u Briselu ostaje zatvoren do nedelje

Aerodrom u Briselu ostaje zatvoren zbog trajanja istrage i utvrđivanje oštećenja nakon terorističkog napada koji se dogodio 22. marta.

Datum / Date: 24.03.2016.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Geert Vanden Wijngaert / AP

U saopštenju za medije briselski aerodrom je potvrdio da putničkog saobraćaja neće biti najmanje do nedelje 27. marta. Aerodrom ostaje zatvoren za saobraćaj još neko vreme nakon bombaškog napada koji se dogodio u utorak 22. marta.

U više napada bombaša samoubica, koji su tog dana počinjeni na aerodromu i metro stanicama u Briselu, poginula je 31 osoba,  a više desetina je povređeno.

„Ne možemo sa sigurnošću znati kada će aerodrom biti ponovo otvoren dok ne utvrdimo oštećenja koja su pretrpljena“, rečeno je u saopštenju. Na aerodromu je još uvek u toku forenzička istraga, tako da je svaki pristup terminalu zabranjen.

Air Serbia otkazala letove do 28. marta

Odmah nakon zvaničnog saopštenja briselskog aerodroma da će ostati zatvoren najmanje do nedelje, Air Serbia je saopštila da otkazuje letove na liniji između Beograda i Brisela koji su planirani za petak, 25. marta, nedelju 27. marta i ponedeljak 28. marta.

„Avio kompanija pažljivo prati situaiju i objaviće nove informacije o redu letenja za Brisel u ponedeljak 28. marta, kada će biti poznato kada se očekuje da će aerodrom nastaviti sa redovnim radom“, kažu u Air Serbiji.

Air Serbia će pomoći putnicima koji imaju karte za otkazane letove da prilagode svoje planove putovanja novonastaloj situaciji.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije