U Beogradu održano međunarodno takmičenje u snabdevanju avio gorivom

U organizaciji kompanije Gazpromneft-Aero, u Beogradu je od 1. do 3. oktobra održano međunarodno takmičenje u snabdevanju avio gorivom.

Datum / Date: 09.10.2019.

Autor / Author: Aviatica

Foto: NIS

Kompanija Gazpromneft – Aero, objedinjena grupa za kvalitet avio goriva međunarodnog udruženja za vazdužni saobraćaj IATA Fuel Quality Pool (IFQP) kao i Međunarodna organizacija za avio goriva The Joint Inspection Group (JIG), organizovali su drugo po redu takmičenje u oblasti snabdevanja avio gorivom – Aviation Fueling Challenge (AFC), koje je održano od 1. do 3. oktobra u Beogradu, na aerodromu Nikola Tesla. Zvanični partneri takmičenja bili su NIS i kompanija Jat Tehnika na čijoj lokaciji je organizovan praktični deo takmičenja.

Ove godine u takmičenju je učestvovalo deset timova iz celog sveta – Total (Francuska), CNAF i China Aviation Oil (Kina), Petrolimex Aviation (Vijetnam), NIS (Srbija), OMV Petrom (Rumunija), Makpetrol (Makedonija), Hifa Oil (Bosna i Hercegovina), BATO i Gazpromneft-Aero (Rusija).

Foto: Gazpromneft-Aero

Nagrade su dodeljene u tri pojedinačne nominacije – vozačima tankera za snabdevanje gorivom (Wingman), šefovima smena (Operational manager) i zamenicima šefova proizvodnje (Technical Manager), a dodeljena je i glavna nagrada na osnovu ekipnih rezultata.

Takmičarski zadaci bazirani su na zahtevima međunarodnih standarda kvaliteta u oblasti snabdevanja avio gorivom. Učesnici su rešavali teoretske testove u elektronskom formatu, kao i dva praktična zadatka. U ekipnim takmičenjima timovi su se nadmetali u rešavanju četiri praktična zadatka sa vremenskim ograničenjem. U sastavu žirija bili su predstavnici IFQP-a i JIG-a.

Pobednik drugog Aviation Fuelling Challenge-a u ekipnom delu takmičenja je ruski tim Gazpromneft-Aero, dok je srpski NIS osvojio drugo mesto. Treće mesto osvojio je tim CNAF iz Kine.

Foto: Gazpromneft-Aero

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije