Korean Air potvrdio ukidanje leta do Zagreba tokom zimske sezone

Početna|VESTI|Srbija i region|Korean Air potvrdio ukidanje leta do Zagreba tokom zimske sezone

Korean Air potvrdio ukidanje leta do Zagreba tokom zimske sezone

Korean Air će ukinuti direktan let od Seula do Zagreba tokom zimske sezone, ali će let biti vraćen od kraja marta.

Objavljeno:10. 10. 2019.|10:31 » 10:35Autor: Tagovi:, , |

Aviokompanija Korean Air sezonski ukida liniju Seul – Zagreb od 2. decembra 2019. do 27. marta 2020. Linija se ukida iz razloga smanjene potražnje tokom zimskih meseci, potvrđeno je iz press službe ove kompanije portalu Ex Yu Aviation.

Korean Air obavlja direktnu liniju od Seula do Zagreba, avionom Airbus A330-200. Letovi su popunjeni gotovo isključivo korejskim turistima koji posećuju Hrvatsku i zemlje bivše Jugoslavije u okviru kružnih tura koje dolaze i do Beograda.


 Kako izgleda Korean Air Privilege Class od Seula do Zagreba pročitajte u našoj rubrici Reportaže.


Zagreb i Hrvatska su postali veoma popularna destinacija u Koreji, međutim očigledno je da je tražnja manja tokom zimske sezone. Iz Korean Air-a su rekli da još uvek ne znaju da li će ova obustava letova preko zime postati stalna, tj. da li će linija do Zagreba ostati sezonska (letnja) ili će se pak naredne zime letovi nastaviti kao i do sada.

Putnici u regionu od nedavno imaju mogućnost da do Seula lete direktno iz Budimpešte pošto je poljska aviokompanija LOT uspostavila direktnu liniju od Budimpešte do Seula, avionom Dreamliner.

Foto: D. Nikolić / Aviatica