U Poljskoj formirana grupacija predvođena LOT-om

Poljaci formirali jedinstvenu vazduhoplovnu grupaciju koja osim LOT-a uključuje i tehniku i zemaljsko opsluživanje.

Datum / Date: 24.10.2018.

Autor / Author: Aviatica

Četiri poljske kompanije koje posluju u oblasti avio saobraćaja su se udužile u jedinstvenu grupaciju koju će predvoditi nacionalna aviokompanija LOT Polish Airlines. Osim LOT-a u novoj grupi su i kompanije za tehničko održavanje aviona, LOT Aircraft Maintenance Services (LOTAMS) i LS Technics kao i kompanija za zemaljske usluge LS Airport Services (LSAS).

Generalni direktor LOT-a, Rafal Milčarski smatra „da će zahvaljujući ovoj integraciji putnici biti u rukama jednistvene kompanije umesto nekoliko različitih koje ne dele zajedničke ciljeve i razvojne strategije“.

U LOT-u smatraju da je tržište srednje i istočne Evrope (od Baltika do Balkana) najiscepkanije u Evropi, a ujedno sa ogromnim putničkim potencijalom od 180 miliona ljudi.

Nova grupacija će se zvati PGL i biće formirana i ustrojena poput velikih i starijih evropskih uzora, IAG-a pod palicom British Airways-a, Air France-KLM grupe ili Lufthansa Grupe. Milčarski veruje da će ovaj vid konolidacije zajedno sa očekivanim rastom tražnje u regionu srednje i istočne Evrope zahtevati stručno vođenje u svim segmentima avio industrije, a to je baš ono što će PGL moći da ponudi.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije

OZNAKE / TAGOVI

1.869|1