Air France počeo sa uvođenjem interneta tokom leta

Do kraja 2020. cela flota Air France-a će biti opremljena za povezivanje putnika na internet tokom leta.

Datum / Date: 25.10.2018.

Autor / Author: Aviatica

Internet je za nas postao kao vazduh – primetimo ga tek kada ga nema. Uz svoju novu uslugu, Air France CONNECT, Air France, nudi mogućnost putnicima da budu konektovani na Wi-Fi signal, čak i tokom leta. Putnici će moći da izaberu između jednog od tri nivoa pristupa WI-Fi-ju i da se povežu sa svojih uređaja (smartfon, tablet, kompjuter).

Osnovna usluga koja je dostupna jeste besplatno primanje i slanje poruka preko aplikacija Whatsapp, Facebook Messenger, iMessage i WeChat-a. Pored toga što će ostati u kontaktu sa svojim najbližima, putnici će moći da pristupe sajtu airfrance.com  i da koriste Air France aplikaciju kako bi proverili ili izmenili svoje rezervacije.

Za putnike koji ne mogu da izdrže nekoliko sati a da ne pročitaju šta se dešava u svetu ili ne provere društvene mreže, osmišljena je usluga koja omogućava surfovanje po netu, proveru i slanje mejlova. Ova će ih usluga koštati 3 evra za celo putovanje na kratkim relacijiama, 5 evra za celo putovanje na relacijiama srednje dužine, 8 evra za sat vremena na duglinijskim letovima (2,700 milja) ili 18 evra za celo putovanje tokom dugolinijskih letova (6,000 milja).

Za one najzagriženije, kojima je internet već neprekidna potreba, tu je i pristup strimu. Ova usluga koja je dostupna na svim dugolinijskim letovima kombinuje prednosti pristupa porukama i surfovanju. Pristup strimu omogućava internet velike brzine, tako da putnici  mogu da gledaju serije ili pak uživo prate sportske događaje koji se odvijaju baš u vreme leta. Takođe, brzina konekcije omogućava i skidanje sadržaja sa interneta i to po ceni od samo 30 evra.

Air France CONNECT servis će uskoro biti unapređen tako da putnicima omogući i dodatne usluge kao što su detaljne informacije o letovima, onlajn kupovina ili bogata kolekcija filmova, TV serija i dokumentaraca koji će moći besplatno da se gledaju tokom leta.

Kada putnici na letu aktiviraju Airplane mode na svojim uređajima, dobiće mogućnost da preko Wi-Fi-ja aktiviraju AirFrance CONNECT mrežu i biće automatski preusmereni na connect.airfrance.com preko kog će dalje moći da aktiviraju izabrani pristup.

Putnici mogu da plate pristup surfovanju i pristup strimu na različite načine – Visa, Mastercard i American Express karticama, preko PayPala ili čak koristeći Flying Blue milje.

Cela flota AirFrance-a će biti opremljena Wi-Fi-jem do kraja 2020. Do kraja 2018, ponuda Wi-Fi-ja biće aktivna na 22 dugolinijska leta i 8 letova na kratkim i relacijama srednje dužine.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije