Udruženje Ja volim Francusku organizovalo posetu banji Vichy

Udruženje Ja volim Francusku organizovalo posetu predstavnika Vrnjačke banje čuvenoj francuskoj banji Vichy.

Datum / Date: 23.07.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Udruženje Ja volim Francusku

Tokom poslednje tri godine, Udruženje „Ja volim Francusku“ je, istražujući i zahvaljujući istrajnosti, uspelo da realizuje nekoliko projekata koji su ponovo pokrenuli saradnju između Francuske i Srbije u oblastima – ekonomije, turizma i multikulture; što je doprinelo jačanju bilateralnih odnosa između naših zemalja.

Projekte podržava i u njima aktivno učestvuje i francuska ambasada u Srbiji.

U skladu sa tekućim aktivnostima u periodu od 1. do 4. jula,  Udruženje „Ja volim Francusku“ je realizovalo studijsku posetu Vrnjačke banje jednoj od pet najlepših banja sveta, banji Viši (Vichy).

U junu 2020. aktivnostima Udruženja u Srbiji je realizovan jedini međunarodni projekat kojim je pokrenuta promocija wellnes i spa potencijala Srbije u Francuskoj. Rezultat uspešno realizovane promocije će banjskom potencijalu Srbije otvoriti vrata Evropskog banjskog prestižnog tržišta.

U skladu sa pokazanim interesovanjem lokalne samouprave i turističke organizacije Vrnjačke banje,  za uspostavljanjem saradnje sa banjom Viši, koja je između ostalog Svetski prepoznata i po svom kozmetičkom brendu. Uz podršku i kontinuiranu komunikaciju sa francuskim državnim institucijama i podršku ambasade Francuske u Srbiji, Udruženje je omogućilo pokretanje francusko-srpske međunarodne saradnje i realizovalo pomenutu posetu.

REKLAMA


Poseta Vrnjačke banje banji Viši Srbiji može da donese proširenje poslovne saradnje na razvijene zemlje Evrope. Banja Viši, jedna od najstarijih banja u svetu, čije ime je postalo prestižno, je banja koja privlači najveći broj turista u Evropi.

„Pored banje Viši, Udruženje je u komunikaciji sa banjama Enghien les bains, Evian i Aix les Bains, liderima banjskog turizma u Francuskoj. Ove banje su zainteresovane za saradnju sa drugim banjama Srbije i u planu je da se zainteresovanim banjama iz Srbije omogući organizovana poseta banjama Evian i Aix les bains, do kraja ove godine“, rekla je Slađana Novakovic, predsednica Udruženja „Ja volim Francusku“ i idejni tvorac projekta.

Foto: Slađana Novaković, predsednica Udruženja Ja volim Francusku

Udruženje svojim aktivnostima pomera granice francusko-srpske saradnje, o čemu je pisao i čuveni francuski Figaro magazin.

„Strpljivošću, odlučnošću i napornim radom, Slađana Novaković (predsednica Udruženja) je uspela da udruži sve one strane naših dveju zemalja koje imaju dobru volju da razviju turističku ponudu Srbije prema Francuzima,“ piše direktor Figaroa, parafrazirajući citat Marka Tvena o Nikoli Tesli: „Nije znala da je to nemoguće uraditi, pa je to i uradila“.

Kroz ovakve vrste saradnje se umrežavamo u domenu turističkih razmena , u domenu edukacije i u domenu raznoraznih aktivnosti koje se tiču ne samo kulturnog i turističkog segmenta, već kompletnih naših ekonomskih bilateralnih odnosa, dodala je Novaković.

U septembru Srbiju će posetiti visoka delgacija banje Viši, predstavnici lokalne samouprave grada i direkcija Vichy Spa Internationalle, kompanije koja upravlja banjskim kompleksom.

Poseta delegacije Višija će Srbiju izdvojiti kao prepoznatljivu u odnosu na sve druge zemlje Balkana s obzirom da će to biti, njihova  prva poseta  Balkanskom tržištu.

REKLAMA


Na poziv zemalja iz regiona, Udruženje „Ja volim Francusku“ je u izradi platforme budućih aktivnosti umrežavanja sa francuskim tržištem, čime bi doprineli  što većem prisustvu francuskog banjskog inovativnog proizvoda i samim tim omogućili prepoznatljivost naše regije u evropskim okvirima.

 

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije