Ulazak u Crnu Goru pod uslovima iz Nacionalne digitalne kovid-potvrde

Crna Gora je uvela nova pravila za ulazak u tu zemlju od 14. septembra kada će biti potrebna kovid-potvrda.

Datum / Date: 10.09.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Pixabay

Vlada Crne Gore je donela nove mere u borbi protiv pandemije u skladu sa pogoršanom epidemijskom situacijom.

Proglašene su nove mere koje će na snazi biti od 11. do 29. septembra 2021. kao i nova pravila za ulazak u Crnu Goru, koja će važiti od 14. septembra, a do tada će važiti postojeća pravila.

Prema novim pravilima ulazak u Crnu Goru, kako državljanima ove zemlje koji se vraćaju iz inostranstva, tako i strancima, podrazumevaju poštovanje bar jednog od uslova prema Nacionalnom digitalnom kovid sertifikatu.

To znači da će oni koji ulaze u Crnu Goru od 14. septembra morati da poseduju digitalnu potvrdu. Biće potrebna potvrda o vakcinaciji i to tako da je prošlo najmanje 14 dana od druge doze vakcine za one koje se daju dve doze, ili 14 dana od imunizacije vakcinom koja se daje u jednoj dozi.

Ko nije vakcinisan mora posedovati negativa PCR test na Covid-19 ne stariji od 72 sata ili pozitivan PCR test koji je stariji od 14 i nije stariji od 180 dana. Prihvataće se i brzi antigenski test ne stariji od 48 časova.

Nove mere u Crnoj Gori

Ograničen je broj osoba na svadbama i privatnim proslavama  kao i na sportskim događajima u zatvorenom prostoru na 100 ali uz uslov da ispunjavaju jedan od propisanih uslova iz Nacionalne digitalne kovid-potvrde.

Boravak u baštama i na terasama ugostiteljskih objekata nema ograničenje u broju gostiju, ali svi gosti moraju da poseduju kovid-potvrdu.

Za ulazak u tržne centre takođe će biti potrebna kovid-potvrda.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije