Uskoro moguće direktne avio-linije između Srbije i Gruzije

Srbija i Gruzija su zainteresovane za uspostavljanje direktnih aviolinija, a pregovori sa aviokompanijama su u toku.

Datum / Date: 13.10.2021.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Pixabay

Gruzija je veoma zainteresovana za uspostavljanje direktnog avio-saobraćaja sa Srbijom, saznaje Aviatica u Ambasadi ove države u Atini, koja pokriva i Republiku Srbiju.

Kako nam je otpravnik poslova Ilija Koberidze izjavio, pregovori su već u toku sa nekoliko aviokompanija koja bi imale komercijalni interes da uspostave avio-saobraćaj.

Pregovori se vode za linije Beograd – Tbilisi i Beograd – Kutaisi, ali i za liniju Niš – Kutaisi. Za sada postoji interesovanje avio prevoznika, koji bi na ovim linijama u početku leteli tokom letnjih meseci kako bi se ispitala tražnja. Iako pregovori još uvek traju, plan u načelu predviđa uspostavljanje saobraćaja već od maja 2022. godine.

Saradnja i prijateljstvo dve zemlje su u usponu, što će uskoro biti dodatno učvršćeno uzajamnim otvaranjem ambasada – Gruzije u Republici Srbiji i Srbije u Gruziji.

Ambasada Gruzije u Atini koja pokriva i Srbiju, otvorila je kancelariju u Beogradu 2019. koja će raditi na pripremama za otvaranje Ambasade u našem glavnom gradu. Ova kancelarija na čijem čelu je otpravnik poslova Ilija Koberidze intenzivno radi na jačanju bilateralnih odnosa dve zemlje i na promociji Gruzije u Srbiji.

Gruzijska Vlada je pokrenula kampanju sa ciljem turističke promocije u balkanskim zemljama. Ideja je da se privuku turisti iz Srbije i celog Balkana da posete ovu veoma zanimljivu i nama prijateljsku zemlju koja je kao jedna od najstarijih država na svetu puna spektakularnih turističkih atrakcija.

„Porast interesovanja srpskih turista za posete Gruziji u prethodnih nekoliko godina je obećavajući i to je i razlog za razmatranje ideje o direktnom avio-saobraćaju“, izjavili su za Aviaticu iz ambasade Gruzije.

Između dve zemlje trenutno se putuje najčešče preko Istanbula. Let od Istanbula do Tbilisija traje manje od dva sata, a konekcije su brojne. U Gruziju je moguće otputovati i direktno iz Budimpešte.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije