Vremenske nepogode izazvale kolaps u saobraćaju Air Serbije

Zbog jučerašnje snažne grmljavine, a potom i velikog olujnog nevremena značajno poremećen saobraćaj Air Serbije.

Datum / Date: 20.06.2016.

Autor / Author: Aviatica

Problemi na beogradskog aerodromu su počeli juče predveče. Oko 18 časova je prekinuto tankovanje goriva u avione, koji se spremaju za poletanje, zbog snažne grmljavine. To je urađeno u skladu sa međunarodnim procedurama. Zbog toga je došlo do manjeg kašnjenja velikog broja letova u odlasku iz Beograda. Kašnjenja su bila od pola sata do sat, ali su ona kasnije izazvala lančanu reakciju kod Air Serbije koja inače ovih dana kuburi sa ispravnim avionima.

Od 14. jula u hangaru se nalazi Airbus A19 registarske oznake YU-APF. Razlog njegovog boravka na servisu je nepoznat. Ujedno Air Serbia renutno raspolažen jednim ATR-om manje. Avion registarske oznake YU-ALV je od 18. juna isključen iz saobraćaja. Interesantno je da je ovaj avion 2. juna takođe bio isključen iz saobraćaja na nekoliko dana. ALV je imao problem i 27. marta kada je poleteo ka Beču, ali je ubrzo vraćen na Nikolu Teslu. Svi razlozi za ova ispadanja iz saobraćaja su nepoznati.

A320 zrhbeh divTSRZbog sinoćnjeg nevremena četri aviona Air Serbije nisu uspela da slete na beogradski aerodrom već su preusmereni na Temišvar.

………………
Foto levo: Avion A320 (YU-APG) koji je iz Ciriha leteo za Beograd preusmeren je na Temišvar.

Neobično je što je što su se olujni oblaci kretali od jugozapada ka severoistoku preko Beograda, pa su nakon što su se istresli u našem glavnom gradu otišli za Temišvar, baš tamo gde i avioni Air Serbije. Čudno je da u toj situaciji Air Serbia nije odabrala sletanje na niški aerodrom. Od četiri aviona koliko ih je preusmereno (sa letova iz Ciriha, Milana, Štutgarta i Praga), dva su se kasnije  u pola noći vratili u Beograd, a dva su ostala tamo.

Ovo je sve potpuno poremetilo čevrti (noćni) talas Air Serbije te su zbog toga što nisu imali dolazne putnike koji u tom talasu nastavljaju dalje otkazana i četiri noćna i ranojutarnja leta, ka Tel Avivu, Bukureštu, Tirani i Tivtu.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije