Wizz Air Abu Dhabi poleće u januaru

Atina i Solun prve destinacije iz Abu Dabija aviokompanije Wizz Air Abu Dhabi, podružnice mađarskog Wizz Air-a.

Datum / Date: 31.12.2020.

Autor / Author: Aviatica

Foto: Wizz Air

Podružnica mađarske lowcost aviokompanije Wizz Air registrovana u emiratu Abu Dabi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima najavila je uspostavu saobraćaja od januara 2021.

Wizz Air Abu Dhabi (5W/WAZ), kako se zove ova kompanija u svojoj floti ima četiri aviona A321neo sa 239 putničkih mesta. Svi letovi će se obavljati pod jedinstvenim brendom Wizz Air-a i biće deo jedinstvene mreže linija. Kompanija Wizz Air Abu Dhabi je zajedničko preduzeće koje su osnovali državni razvojni fond Abu Dabija (ADQ), koji ima 51 posto udela,  i mađarski Wizz Air sa 49 posto udela.

Iz ove kompanije su najavili uspostavljanje saobraćaja od 15. januara 2021. kada je planirano pokretanje prve linije između Abu Dabija (AUH) i Atine (ATH). Letovi će se obavljati dva puta nedeljno – ponedeljkom i petkom, a najniža cena karte u jednom smeru sa svim uračunatim taksama je 29 evra.

Druga destinacija koja je planirana je Solun. I do ovog grada, kao i do Atine, Wizz Air Abu Dhabi će leteti dva puta nedeljno, četvrtkom i nedeljom, a najniža cena karte u jednom smeru je 33 evra.

Osim Atine i Soluna, kompanija je ranije najavila i uspostavljanje direktnih letova do Aleksandrije (Egipat), Kutaisija (Gruzija), Larnake (Kipar), Odese (Ukrajina) i Jerevana (Jermenija). Letovi do ovih destinacija će se uspostavljati odmah po stavljanju ovih zemalja na zelenu listu Ministarstva zdravlja emirata Abu Dabi koja je formirana u sklopu borbe protiv širenja koronavirusa Covid-19.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije