Wizz Air osvojio prestižnu ATW nagradu

Zbog izvanrednih rezultata ostvarenih u 2015. i zbog odlične usluge koju pruža putnicima Wizz Air je osvojio prestižnu ATW nagradu.

Datum / Date: 19.02.2016.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air, najveći low-cost avio prevoznik u Srbiji i regionu Centralne i Istočne Evrope nagrađen je za vrednost u ovoj godini od strane Air Transport World-a (ATW), jedne od najvećih svetskih informativnih kuća u oblasti avio saobraćaja.

Nagrada je uručena generalnom direktoru Wizz Air-a Jožefu Varadiju, na 42. godišnjoj dodeli nagrada za dostignuća u avio saobraćaju na gala večeri u Singapuru u okviru najvećeg azijskog vazduhoplovnog sajma (Singapore Airshow 2016)

Ova nagrada je jedno od najpoželjnijih priznanja koje jedna avio kompanija može da primi, a Wizz Air-u je dodeljena na osnovu izuzetnih rezultata ostvarenih u prošloj godini.

Iz ove kompanije, u saopštenju koje je dostavljeno medijima podsećaju da su u 2015, izlašli na Londonsku berzu, imali su veliko osvežavanje brenda i promenili su izgled aviona. Ostvarena je i rekordna narudžba novih 110 aviona A321neo od Airbus-a na Pariskom vazduhoplonom sajmu (Paris Air Show), dok je prvi A321 sa 230 sedišta ušao u saobraćaj. Wizz Air je takođe proslavio i 100-milionitog putnika koji je koristio uslugu ove kompanije.

Zajedno sa značajnim dostignućima, Wizz Air je prevezao preko 19 miliona putnika u 2015. godini što je povećanje od 22 posto u odnosu na 2014. dok je novih 11 Airbusovih aviona u floti kreiralo oko 400 novih radnih mesta dostigavši brojku od 2600 zaposlenih.

Jožef Varadi, generalni direktor Wizz Air-a je rekao: “Počastvovani smo zbog priznanja koje ova prestižna nagrada nosi. Uz nekoliko značajnih dostignuća, 2015. nas je povela ka neslućenim visinama u svim operacijama. Verujemo da putovanja stvaraju prilike koje mogu da ovaj svet u kome živimo učine boljim. Neverovatna podrška putnika i ova nagrada potvrda su našim naporima da putovanja učinimo dostupnim svima. U 2016. ćemo stvoriti još prilika šireći našu mrežu i nudeći sve više jeftinih putovanja. Nastavićemo sa poboljšanjima putničkog iskustva omogućivši našim putnicima da sami pripreme svoje putovanje sa WIZZ-om prema sopstvenim potrebama: naše veoma niske cene odgovaraju njihovim potrebama kada putuju sa malo novca i ujedno zahtevaju dodatni komfor”.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije