Wizz Air otvara bazu u Sarajevu

Wizz Air otvara operativnu bazu na aerodromu u Sarajevu i pokreće devet novih linija pored linije do Budimpešte.

Datum / Date: 03.02.2021.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air je najavio otvaranje operativne baze na aerodromu u Sarajevu (SJJ) i uspostavljanje devet novih linija pored postojeće linije ka Budimpešti.

Avion Airbus A320 obavljaće letove na devet novih linija i to: Brussels Charleroi, Copenhagen, Dortmund, Eindhoven, Gothenburg, London Luton, Memmingen, Basel-Mulhouse-Freiburg (Euroairport) i Pariz Beauvais sa ukupno više od 250.000 mesta u prodaji na letovima iz Sarajeva u 2021. godini. Wizz Airova široka mreža podržaće bh. ekonomiju te povezati Sarajevo sa dugo očekivanim destinacijama.

„Nakon osam godina uspešnog poslovanja u Bosni i Hercegovini, drago mi je što mogu da najavim našu drugu bosansku bazu u Sarajevu, jer vidimo potencijal i potražnju za jeftinim putovanjima u zemlji. Današnja najava je pokazatelj naše posvećenosti prisustvu u Bosni i Hercegovini i pružanju pristupačnijih prilika za putovanje, istovremeno se pridržavajući najviših standarda naših higijenskih protokola. Naši najsavremeniji avioni, kao i naše pojačane zaštitne mere osiguraće najbolje sanitarne uslove za putnike. Wizz Air upravlja najmlađom i ekonomski najefikasnijom flotom aviona s najmanjim ekološkim otiskom u Evropi. Uveren sam da će Wizz Air pozitivno uticati na ekonomski razvoj i rast turizma u Bosni i Hercegovini“, izjavio je Andraš Rado, viši menadžer korporativnih komunikacija Wizz Air, govoreći na današnjoj konferenciji za medije.

Nermin Zijadić, direktor sektora saobraćaja i usluga u vazdušnom saobraćaju Međunarodnog aerodroma Sarajevo, je na današnjoj konferenciji izjavio da su na aerodromu veoma zadovoljni što je baš kompanija Wizz Air odlučila da uspostavi bazu. On veruje da je to vest koja će obradovati i brojne građane Bosne i Hercegiovine, kako zbog povoljnih cena karata, tako i zbog najavljenih destinacija.

„Posebno je važno što će to biti destinacije na kojima živi naša brojna dijaspora. Ova značajna kompanija uspostavila je prije četiri godine liniju Budimpešta-Sarajevo, za koju je vladao veliki interes i zahvaljujući kojoj je veliki broj građana posetio prelepu prestonicu Mađarske, ali koja je omogućila i dolazak velikog broja turista u naš grad. Otvaranje baze u Sarajevu bilo bi veoma značajno za Aerodrom, ali i za celi turistički sektor. Kao što to obično biva, baza kompanije na jednom aerodromu znači stvaranje većeg obima saobraćaja. Sve to je veoma bitno, ne samo za Aerodrom Sarajevo, već i za kompletan turistički sektor u BiH i sve subjekte čiji rad i oporavak u narednom periodu u velikoj meri ovise o oporavku avio-saobraćaja u našoj zemlji“, izjavio je Zijadić.

Nove destinacije

Destinacija
Danima
Cena od
(u evrima)
Početak
Dortmund Utorak, četvrtak, subota 24,99 20.maj
Minhen
(Memmingen)
Četvrtak, subota 19,99 21. maj
Kopenhagen Utorak, četvrtak, subota 24,99 20. maj
London
(Luton)
Ponedeljak, petak 29,99 21. maj
Bazel-Miluz Ponedeljak, srijeda, petak 29,99 21. maj
Brisel
(Charleroi)
Ponedeljak, petak 19,99 21. maj
Pariz
(Beauvais)
Utorak, subota 24,99 22. maj
Ajndhoven Sreda, nedelja 29,99 23. maj
Geteborg Sreda, nedelja 29,99 23. maj

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije