Wizz Air otvara devet novih linija iz Beograda

Wizz Air uvodi treći avion u svoju beogradsku bazu i otvara devet novih linija.

Datum / Date: 16.06.2020.

Autor / Author: Aviatica

Najveća istočnoevropska low-cost avio-kompanija, mađarski Wizz Air, najavio je danas da će proširiti svoju operativnu bazu na beogradskom aerodromu i da će iz našeg glavnog grada uspostaviti devet novih linija.

U bazi se trenutno nalaze dva aviona Airbus A320 koji lete do 12 destinacija u Evropi, dok liniju ka Londonu (Luton) obavlja avion iz engleske baze, a nedavno najavljenu novu liniju do Salcburga će obavljati avion iz tamošnje nedavno uspostavljene baze.

Od jula beogradska baza će biti bogatija za jedan novi Airbus A321, a u periodu od 16. do 19. jula biće pokrenuto i devet novih linija: Brisel (Charleroi, CRL), Barselona (BCN), Fridrihshafen (FDH), Keln (CGN), Oslo (Sandefjord-Torp, TRF), Milano (MXP), Hamburg (HAM), Turku u Finskoj (TKU) i Lisabon (LIS).

Wizz Air je najavio i da će tokom avgusta postojeća dva aviona Airbus A320, čiji kapacitet je 180 putnika, zameniti sa avionom Airbus A321 kapaciteta za 230 putnika.

Linije do Fridrihshafena, Hamburga i Kelna imaće tri leta nedeljno, a ostale destinacije dva leta nedeljno. Karte su već u prodaji za sve destinacije, a cene su od 19,99 evra za jedan smer sa svim taksama na liniji do Osla i od 24,99 evra na ostalim linijama osim Lisabona do koga će karta koštati 29,99 evra.

Vesti o ekspanziji iz Beograda javnosti je saopštio generalni direktor Wizz Air-a Jožef Varadi na konferenciji za medije održanoj danas na beogradskom aerodromu.

Fotografije: Wizz Air
Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije