Wizz Air otvara operativnu bazu u Tirani sa 15 novih linija od jula

Mađarski low-cost avio-prevoznik Wizz Air je najavio novu operativnu bazu na aerodromu u Tirani sa tri aviona i 15 novih linija od jula.

Datum / Date: 30.05.2020.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air je najavio novu veliku ekspanziju na Balkanu. Mađarski low-cost prevoznik će od 1. jula stacionirati tri aviona Airbus A320 na aerodromu Majka Tereza u Tirani (TIA) odakle će leteti do 15 novih destinacija.

Nakon što su najavljene nove baze ove kompanije u Milanu i Larnaki, kao i šest novih linija iz Salcburga, Wizz Air je saopštio da će i u Tirani uspostaviti svoju bazu, 30. po redu u Evropi.

U početku će u Albaniji biti stacionirano tri aviona, koji će od 1. jula početi sa letovima do 15 novih destinacija. Nove linije su uspostavljene ka Bariju, Bazelu, Parizu (Beauvais), Berlinu (Schonefeld), Kataniji, Briselu (Charleroi), Ajndhovenu, Frankfurtu (Hahn), Hambrugu, Heraklionu, Karslueu (Baden Baden), Milanu (Malpensa), Pragu, Rodosu i Torinu.

Mađarski low-cost prevoznik leti do Tirane od 2017. kada je uspostavljena linija ka Budimpešti a do danas je iz glavnog grada Albanije prevezeno preko pola miliona putnika. Operativna baza u Tirani otvoriće 100 novih direktnih radnih mesta. Sa novih 15 linija, Wizz Air će u ovoj godini proširiti mrežu linija iz Albanije na 25 gradova Evrope, a godišnji kapacitet koji će biti na raspolaganju putnicima će biti 800.000 sedišta.

Nova baza u Milanu

Osim nove baze u Tirani, Wizz Air će u julu otvoriti i baze na aerodromima Malpensa u Milanu, Lavovu i Larnaki. Na aerodromu u Milanu Wizz Air će bazirati čak pet aviona Airbus A321, a nove linije koje su najavljene od jula su Atina, Ajndhoven, Fuerteventura, Gran Kanarija, Krakov, Lisabon, London, Marakeš, Porto, Priština, Rejkjavik, Talin, Tel Aviv, Tenerife (South), Solun, Tirana (linija će se obavljati avionom iz nove baze u Tirani), Valensija kao i mnoge sezonske linije ka Krfu, Menorki, Rodosu, Santoriniju i Zakintosu.

Nova baza u Larnaki

Na aerodromu u Larnaki (LCA) na Kipru, Wizz Air će od jula imati bazirana dva aviona Airbus A320 sa 11 novih linija do Atine, Soluna, Bilunda, Kopenhagena, Dortmunda, Memingena, Karlsruea, Salcburga, Sučeave (Rumunija), Turkua (Finska) i Vroclava sa ukupno milion raspoloživih sedišta u ovoj godini.

Nova baza u Lavovu

U Lavovu, na zapadu Ukrajine, Wizz Air 1. jula uspostavlja novu operativnu bazu u kojoj će biti jedan avion Airbus A320. Sa ovog aerodroma Wizz Air će ponuditi letove do novih destinacija poput Bilunda, Talina, Lisabona, Hamburga i Šćećina.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije