Wizz Air počinje izgradnju novog centra za obuku

Wizz Air će do kraja 2018. u Budimpešti otvoriti novi, savremeni centra za obuku pilota i kabinskog osoblja.

Datum / Date: 25.04.2018.

Autor / Author: Aviatica

Wizz Air  je najavio da će otvoriti novi centar za obuku do kraja 2018. godine. U novom objektu će biti smeštena 2 najsavremenija simulatora leta, jedan simulator sa fiksnom osnovom i potpuno nov trenažer za hitnu evakuaciju i trenažer za slučajeve požara.

S obzirom da ova avio-kompanija nastavlja sa snažnim rastom širom Evrope od preko 20 odsto godišnje i planira da utrostruči svoju flotu u narednoj deceniji, novi savremeni centar će WIZZ-u omogućiti da proširi kapacitete za obuku za do 100 članova posade dnevno, s tendencijom porasta na 250 u budućnosti, uz poštovanje najviših standarda.

Smešten pet minuta od Međunarodnog aerodroma Franc List u Budimpešti, objekat će predstavljati najveći centar za avio-obuku u regionu i jedan od najsavremenijih u centralnoj i istočnoj Evropi, sagrađen po efikasnim i ekološkim standardima i opremljen najnovijim tehnologijama dostupnim na tržištu. Pored tri simulatora i kabinskog trenažera, objekat koji se prostire na 3.800 kvadratnih metara će imati 14 prostorija za obuku, veliki hodnik i zajedničku prostoriju za odmor. Objekat se može dodatno proširiti novim simulatorima ili prostorijama za obuku, što će kompaniji omogućiti još veću fleksibilnost i prostor za dalji rast.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije