Ryanair stiže u Banjaluku

Početna|VESTI|Ryanair stiže u Banjaluku

Ryanair stiže u Banjaluku

Ryanair od oktobra uvodi dve linije iz Banjaluke – ka aerodromima Šarleroa u Belgiji i Memingen u Nemačkoj.

Objavljeno:24. 4. 2018.|10:33Autor: Tagovi:, , , , , |

Aerodrom u Banjaluci je uspeo da nakon višemesečnih pregovora obezbedi dolazak prve lowcost aviokompanije u ovaj grad. Irski Ryanair, najveća evropska lowcost kompanija najavila je početak letova sa banjalučkog aerodroma od kraja oktobra ove godine.

Prve dve linije iz Banjaluke su već u prodaji preko sajta Ryanair-a. Od 29. oktobra letovi počinju prema aerodromu Šarleroa (Charleroi) pored istoimenog grada južno od Brisela (aerodrom se još naziva i Brisel – Jug). Dan kasnije, 30. oktobra letovi će biti uspostavljeni i ka aerodromu u Memingenu u Nemačkoj, stotinak kilometara zapadno od Minhena.

Obe linije biće održavane sa po dva polaska nedeljno. Letovi Šarleroa – Banjaluka su predivđeni ponedeljkom i petkom tokom zimskog reda letenja 2018/2019, koji zvanično počinje 28. oktobra 2018. Avioni će sa aerodroma Šarleroa poletati u 15.25, a iz Banjaluke u 17.55. Prema objavljenom redu letenja, letovi iz Memingena će biti utorkom i četvrtkom, sa polaskom iz ovog grada u 17.55, a iz Banjaluke u 19.50.

Banjaluka trenutno ima samo jednu redovnu liniju sa Beogradom, koju održava Air Serbia, koja za ovu letnju sezonu  najavljuje i čarter liniju za Antaliju.