Wizz Air povezuje Prištinu i London

Priština će od juna biti bolje povezana sa Londonom, pošto je Wizz Air najavio direktnu liniju od aerodroma Luton.

Datum / Date: 16.02.2017.

Autor / Author: Saopštenja

Wizz Air je najavio osnivanje operativne baze sa londonskog aerodroma Luton (LTN). Najveći lowcost avio-prevoznik iz regiona centralne i istočne Evrope leti već preko 12 godina iz Londona, ali će tek sada osnovati svoju operativnu bazu, prvu u Velikoj Britaniji.

Iz ove baze će od juna leteti avioni do ukupno 42 destinacije, a među njima će biti i Priština, Tel Aviv i Kutaisi u Gruziji, tri nova grada, koja su upravo dodata u mrežu linija Wizz Air-a sa aerodroma Luton.

Nova linija do Prištine planirana je da počne od 24. juna sa dva polaska nedeljno: utorkom i subotom. Cena karte u jednom smeru sa svim uračunatim taksama i obaveznim doplatama će se kretati već od 40 evra. To će biti druga linija Wizz Air-sa sa prištinskog aerodroma. Prva, do Budimpešte, koja je ranije najavljena, treba da počne od aprila.

Na novoj liniji ka Londonu, Wizz Air će se suočiti sa malom konkurencijom u vidu nemačke Germanije, koja održava direktnu liniju od Prištine do londonskog aerodroma Gatwick (LGW) sa jednim nedeljnim polaskom – petkom.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije