Wizz Air u završnoj fazi pregovora sa sarajevskim aerodromom

Aerodrom Sarajevo demantovao informaciju da su pregovori sa Wizz Air-om upali u ćorsokak i tvrdi da su u završnoj fazi.

Datum / Date: 16.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Služba za odnose sa javnošću sarajevskog aerodroma u izjavi za sajt Aviatica navodi da su informacije koje su se pojavile u medijima o zaustavljanju pregovora sa mađarskim low-cost avio-prevoznikom Wizz Air.

„Pregovori sa avio-kompanijom Wizz Air su u završnoj fazi, te nema govora o bilo kakvom pauziranju ili prekidu istih, kako se spekulisalo u pojedinim medijima. O samom ishodu pregovora javnost će biti uskoro informisana“, odgovorila nam je Sabina Kovač iz službe za odnose sa medijima sarajevskog aerodroma.

I avio-kompanija Wizz Air je povodom vesti koja se pojavila izdala izjavu „kojom odbija da iznosi bilo kakve komentare na glasine i spekulacije iznete u medijima“.

Oni su nam ipak potvrdili da „u svakom trenutku vode pregovore sa brojnim aerodromima o budućem širenju i da će vesti koje su bitne za određeno tržište objaviti onda kada ih bude i bilo“.

Pregovori Wizz Air-a i sarajevskog aerodroma se vode već više godina i očigledno je da postoji veliki problem da se postigne dogovor. Iako su sa aerodroma demantovali priče da je došlo do zastoja u pregovorima, nedostatak bilo kakvih rezultata istih jasan su dokaz da pregovori ne idu glatko. Prema nezvaničnim informacijama, sarajevski aerodrom ima veoma visoke cene koje su prepreka za uspostavljanje direktnih low-cost linija.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije