Emirates: Najkraća linija najvećeg putničkog aviona

Najveći putnički avion na svetu će leteti između dva poslovna centra Bliskog istoka koji su udaljeni manje od sat i po leta.

Datum / Date: 17.11.2016.

Autor / Author: Aviatica

Emirates će unaprediti jedan od svojih devet dnevnih letova između Dubaija i Dohe uvođenjem aviona Airbus A380 od 1. decembra 2016.

Emirates je nedavno povećao frekvenciju na ovoj liniji uvođenjem dva dodatna leta dnevno (sa sedam na devet) pa je tako Doha postala najopsluženija destinacija u mreži linija avio-kompanije iz Dubaija. Kako je navedeno u saopštenju kompanije potražnja na ovoj ruti je us talnom porastu, a samo oni su od januara ove godine prevezli 700.000 putnika između Dubaija i Dohe.

Ova linija će biti 45. Emirates-ova linija na kojoj će leteti najveći putnički avion na svetu Airbus A380 koji je okosnica flote arapske avio-kompanije. Linija za Dohu će takođe postati i najkraća linija na kojoj leti  A380. Udaljenost između dva grada je 379 kilometara.

A380 koji će povezivati Dubai i Dohu ima 429 sedišta u ekonomskoj klasi na glavnoj palubi, 76 sedišta u biznis klasi i 14 sedišta u prvoj klasi na gornjoj palubi. Let će trajati sat i dvadeset minuta. Ostalih osam letova obavljaće avion Boeing 777-200. Na ovoj liniji Emirates ima snažnu konkurenciju katarske nacionalne avio-kompanije Qatar Airways, koja svakodnevno obavlja deset letova kombinacijom uskotrupnih A320 i A321 i širokotrupnih B777 i A340.

Pratite nas na Facebook-u da biste uvek saznali najnovije vesti iz avijacije